David Hasselhoff je nejen skvělý herec, ale i zpěvák. Podívejte se na jeho nejlepší pěvecký výkon!

Hasselhoff, David 3

Autor: ČTK, stars24.cz

16. července 2022 19:28

Americký herec a zpěvák David Hasselhoff, který 17. července oslaví sedmdesátiny, se proslavil především jako herec v televizních seriálech z 80. a 90. let. Věděli jste ale, že je také vynikajícím zpěvákem?

Hasselhof se narodil 17. července 1952 v Baltimore ve státě Maryland. Hercem chtěl být již jako dítě, herectví nakonec vystudoval na Akademii dramatických umění v Rochesteru. Na studia si přivydělával jako číšník a model. Svoji hereckou kariéru odstartoval v seriálu Mladí a neklidní.

První velký úspěch zaznamenal rolí soukromého detektiva Michaela Knighta v seriálu Knight Rider a opravdovou hvězdu z něj udělal záchranář Mitch Buchannon v seriálu Pobřežní hlídka, který byl svého času jedním z nejsledovanějších seriálů na světě. Zahrál si i v několika filmech.

Jako zpěvák vydal několik desek, jeho nejslavnějšími hity jsou například Looking For Freedom nebo píseň Hooked on a Feeling. Kromě toho ale také ztvárnil například roli v muzikálu Jekyll & Hyde, kde předvedl na legendární Broadwayi neuvěřitelný výkon.

Témata: David Hasselhoff