Johnny Depp čeká na verdikt: Která z expartnerek se ho u soudu zastala?

Johnny Depp u soudu 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

28. května 2022 8:40

Šest týdnů výpovědí, po nichž v pátek konečně zazněly závěrečné řeči. Takový je průběh soudního sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heardovou, bývalými manželi, kteří se vzájemně obviňují z pomluvy a fyzického a psychického napadání a týrání a požadují po sobě astronomické odškodné. Verdikt zatím nepadl.

Heardová údajně Deppovi zničila život tím, že nepravdivě řekla světu, že si vytrpěla domácí násilí z rukou pana Deppa, alespoň to tvrdila v závěrečné řeči hercova právnička Camille Vasquezová. 

Z více než 100 hodin výpovědí upoutala v posledních dnech pozornost slova bývalé Deppovy partnerky a modelky Kate Mossové, která vyvrátila tvrzení, že ji Depp během jejich vztahu shodil ze schodů. Herec před soudem odmítl, že by kdy Heardovou fyzicky napadl. 

Deppovi právníci tvrdí, že si herečka obvinění vymyslela ve snaze svého exmanžela poškodit a sama byla ve vztahu agresorkou. Heardová vypověděla, že ji fyzicky či slovně napadl nejméně desetkrát, přičemž byl často opilý či pod vlivem drog. Její právníci se herce snažili vykreslit jako muže dvou tváří - pod vlivem byl surový a po vystřízlivění si na detaily incidentů nepamatoval, ale několikrát se za své chování omluvil a sliboval, že se napraví.

"Žádáme vás, dámy a pánové, abyste pohnali pana Deppa k odpovědnosti za jeho činy," řekl dnes právník Heardové Benjamin Rottenborn. "Postavte se za všechny oběti domácího násilí, které trpí v tichosti. Postavte se za svobodu projevu," dodal.

"Důkazy naprosto jasně poukazují na to, že násilníkem je paní Heardová a že je lhářka," řekla Deppova obhájkyně Vasquezová. "O panu Deppovi lhala a vzala na sebe svou životní roli jako veřejná postava reprezentující domácí násilí," dodala.

Depp zažaloval Heardovou o odškodné ve výši 50 milionů dolarů (1,15 miliardy korun), načež jeho manželka podala protižalobu a požaduje po hercovi dvojnásobek. Obě strany dnes však řekly, že jim ve sporu nejde o peníze, ale o očištění vlastního jména.

Témata: Johnny Depp Amber Heard soudy