Johnny Depp opět u soudu. Najevo vychází šokující pikantnosti vztahu s Heardovou!

Johnny Depp u soudu 4

Autor: ČTK, stars24.cz

26. dubna 2022 21:28

Ve Spojených státech již několik týdnů pokračuje před soudem spor mezi hollywoodským hercem Johnnym Deppem a jeho bývalou manželkou Amber Heardovou, v němž se exmanželé vzájemně obviňují z pomluvy a požadují po sobě stamilionové odškodné.

Depp v pondělí zakončil čtyři dny svých výpovědí v tomto případu, jehož projednávání lze sledovat v přenosu na internetu a v němž vychází najevo řada často bizarních skutečností o jejich zjevně bouřlivém společném životě.

Depp podal žalobu na Heardovou kvůli jejímu sloupku v listu The Washington Post z roku 2018, v němž se texaská herečka označuje za "veřejně známou tvář domácího násilí". Herec tvrdí, že ačkoli v článku není uvedené jeho jméno, přišel kvůli němu o lukrativní herecké zakázky. Oba se přitom navzájem obviňují z fyzického násilí a tvrzení druhé strany zároveň popírají.

Depp strávil čtyři dny na lavici svědků, zatímco právníci přehrávali zvukové nahrávky některých jejich hádek nebo četli Deppovy zprávy, v nichž svou tehdejší manželku častoval sprostými výrazy. Například v nich také napsal, že by chtěl vidět její "hnijící mrtvolu rozkládající se v kufru Hondy Civic". V jiné zprávě adresované herci Paulu Bettanymu zase uvedl, že by chtěl Heardovou zapálit a utopit. V soudní síni Depp tvrdil, že se jednalo o černý humor, místy inspirovaný skeči britské komediální skupiny Monty Python.

Herec před soudem také prohlásil, že agresorem v jejich vztahu byla Heardová, ale že nyní hraje roli oběti, aby pomohla své kariéře. Svědectví exmanželky přijde na řadu v příštích dnech.

Na lavici svědků se posadila i bývalá psychologická poradkyně hereckého páru, která řekla, že Depp s Heardovou se týrali navzájem.

Velkou pozornost médií a uživatelů internetu si vysloužila část Deppova svědectví, v němž tvrdí, že se Heardová vykálela na jeho stranu manželské postele. Incidentu údajně předcházela hádka, po níž Depp odešel do svého jiného domu. Když se chtěl vrátit pro věci, zarazil jej údajně člen jeho ochranky a ukázal mu fotografii "lidské fekální hmoty" na jejich manželské posteli. "Bylo to tak bizarní a groteskní, že jsem se mohl jen smát," řekl.

Depp soudu rovněž řekl, že po něm Heardová v roce 2015 hodila láhev vodky a rozřízla mu prst, na němž se mu poté vytvořila těžko léčitelná infekce, proti níž nezabírala antibiotika. Herec po incidentu v té době údajně na veřejnosti tvrdil, že se sám poranil o dveře, aby nedostal svou tehdejší manželku do potíží. Odpověděl nicméně kladně na otázku právníka Heardové zda je pravda, že po oné hádce maloval poraněným prstem na zeď směsicí barvy a vlastní krve.

Právníci Heardové rovněž tvrdili, že Depp při jisté hádce nakreslil na jeden z obrazů v domě obrázek penisu, což si herec nevybavil. Vzpomněl si však, že po této jejich potyčce zůstal kus šálku či talíře zaražený v televizní obrazovce.

V kauze se ozývají jména dalších známých osobností, kromě Bettanyho také například zpěváka Marilyna Mansona, s nímž Depp podle své výpovědi opakovaně popíjel alkohol a užíval drogy. Na lavici svědků se kromě Heardové má posadit mimo jiné miliardář Elon Musk, herec James Franco, nebo právě Bettany. Proces začal 11. dubna a je plánovaný na šest týdnů.

Témata: Johnny Depp