Slovensko na nohou: Celebrita měla přednost při očkování, lidé jsou v šoku!

Dominika Cibulková 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2021 10:39

Celé Slovensko je v posledních desítkách hodin na nohou kvůli očkování. Přednost sice mají mít zdravotníci a další ohrožené skupiny, přesto se k němu dostala i jedna celebrita, kterou znají po celém světě.

Očkování proti koronaviru bylo spuštěno také na Slovensku, kde se řeší první velká kauza. Jedné známé osobnosti se podařilo předběhnout spoluobčany, i když očkovací plán má jasně dané priority. Podle zjištění Denníku N šlo o Dominiku Cibulkovou. Tenistka se přiznala a na sociální síti přinesla svůj pohled na celou kauzu.

„Je mi velmi líto, že jsem se nechala uvést v omyl, kdy jsem se při doprovázení blízkého v nemocnici jen informativně zeptala, v jakém období bychom mohli přijít na řadu při očkování. Pokud bych jen tušila, že se dopouštím vážného pochybení, že jen nevyplňuji volné místo v pořadníku, v žádném případě bych možnost zaočkovat se nevyužila,“ napsala.

Vzniklá situace sportovkyni, která je momentálně na mateřské, mrzí. Když už se tak stalo, rozhodla se alespoň jít příkladem. „Chtěla bych touto cestou vyzvat lidi, aby se očkování neobávali,“ vzkázala.

„Budu ráda, pokud celá tato nešťastná událost bude mít pozitivní efekt v tom, že přesvědčí, co nejvíc lidí o potřebě očkování. Velmi ráda jakýmkoliv dalším způsobem pomůžu v osvětové kampani na podporu vakcinace, kterou považuji za bezpečnou a očkování proti covidu za jediný správný a zodpovědný přístup,“ dodala.

Témata: Dominika Cibulková očkování Slovensko