Freddie Mercury by oslavil 74. narozeniny: Co by dělal, kdyby žil?!

Freddie Mercury během Live Aid 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. září 2020 18:30

V den nedožitých narozenin Freddieho Mercuryho se nabízí otázka, co by legendární zpěvák kapely Queen dělal dnes, kdyby byl stále naživu. Jezdil by se svými kamarády po koncertech, pokud by situace umožňovala jejich konání?

Právě dnes by legendární zpěvák Freddie Mercury oslavil 74. narozeniny, k nelibosti fanoušků kapely Queen je již téměř 29 let po smrti. Dvojice jeho spoluhráčů přitom nadále vystupuje. Jezdil by s nimi po světě i rodák ze Zanzibaru, kdyby byl naživu?

„Vím jistě, že kdyby byl náš drahý bratr Freddie stále s námi, tak by – stejně jako my – nadále koncertoval, byl daleko od domova a hnal se za uznáním publika,“ napsal loni na sociální síti kytarista Brian May. 

Pravdou je, že Mercury o důchodu nechtěl ani slyšet. „Žil jsem naplno, a pokud zítra umřu, bude mi to fuk. Dal jsem do toho všechno, co jsem měl. Netoužím po tom, abych žil do sedmdesáti. Byla by to strašná nuda,“ řekl. 

Kytarista May měl však částečně pravdu, Freddie si život bez hudby neuměl představit. „Nemůžu odejít do důchodu. Co bych dělal? Miluji být součástí Queen. Hudbu ani neberu jako práci, není nic, co bych dělal radši. Je to velká zábava,“ prohlásil kdysi Mercury.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen