Tom Hanks: Cukrovka, nemocné srdce a k tomu koronavirus! Herec popsal boj o přežití!

Tom Hanks s manželkou Ritou jsou v karanténě 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. července 2020 21:01

Nákaza novým koronavirem se nevyhnula ani Tomu Hanksovi, který popsal svůj boj s nemocí covid-19. Sám má totiž hned několik přidružených chorob, a tak jeho vyhlídky nebyly úplně nejrůžovější.

Tom Hanks s manželkou Ritou patřili mezi první slavné lidi, kteří se nakazili novým koronavirem SARS-CoV-2. Teď už jsou v pořádku, ale vzpomínky si uchovají už navěky.

"Náš diskomfort způsobený virem se skončil po dvou týdnech, ale měli jsme velmi odlišný příběh, což bylo zvláštní," svěřil se hollywoodský herec v rozhovoru pro britský deník Guardian.

"Moje žena ztratila chuť a čich, pociťovala silnou nevolnost, měla o hodně vyšší horečku jako já. Já jsem měl jen silné bolesti těla, cítil jsem se velmi unavený a nedokázal jsem se na nic soustředit víc než 12 minut," konstatoval představitel Forresta Gumpa či Trosečníka.

Vzhledem k přidruženým chorobám byl přitom ohroženějším jedincem Hanks. "Když jsme přišli do nemocnice, řekl jsem: Mám 63 let, cukrovku, stent na srdci - jsou to důvody k obavám? Ale pokud se nám nezvýšila teplota a naše plíce se ničím nenaplnili, lékaři se neobávali," dodal herec.

Témata: Tom Hanks Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)