Británie se BOJÍ O KRÁLOVNU! Může mít koronavirus?

Královna Alžběta II. 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. března 2020 17:48

Velká Británie se bojí o zdraví královny Alžběty II. Poté, co lékaři zjistili, že je nakažený princ Charles, přišla další znepokojivá zpráva. Nemocí COVID-19 trpí i premiér Boris Johnson.

Britská královna Alžběta II. se s premiérem Borisem Johnsonem naposledy setkala 11. března. Informoval o tom v pátek Buckinghamský palác. "Královna se naposledy viděla s premiérem 11. března a dodržuje všechna příslušná doporučení s ohledem na své zdraví," uvedl mluvčí paláce.

Již dříve v tomto týdnu ale oznámil pozitivní test na koronavirus i britský princ Charles, nejstarší syn a následník královny Alžběty II. Charles má mírné příznaky a je v dobrém zdravotním stavu v karanténě ve svém sídle ve Skotsku.

Ten se s královnou také nedávno setkal, údajně to ale bylo naposledy 12. března, což bylo pravděpodobně ještě předtím, než stal infekčním, uvedl mluvčí paláce.

Královna je v současnosti izolována ve svém sídle na Windsorském zámku se svým o pět let starším manželem princem Philipem a malým počtem personálu. 

Počet obětí nákazy koronavirem ve Velké Británii překročil tisícovku a dosáhl 1019, uvedly dnes tiskové agentury s odvoláním na místní úřady. Během posledních 24 hodin v ostrovní zemi podlehlo nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, 260 lidí. Počet potvrzených případů nákazy dnes ráno přesáhl 17.000, oproti 14.543 z pátečního rána.

Témata: Královna Alžběta II. Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Velká Británie