Tom Hanks, Olga Kurylenko, Idris Elba… Proč se celebrity nakazily koronavirem?

Tom Hanks s manželkou Ritou jsou v karanténě 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. března 2020 12:50

Jsou celebrity náchylnější k nákaze koronavirem? Tuto otázku si položili experti poté, co měl pozitivní test např. americký herec Tom Hanks, který zůstává v karanténě. Co přesně zjistili?

Všichni už měli možnost se přesvědčit, že vůči nákaze koronavirem nejsou imunní ani celebrity. Pozitivní test měli slavní herci Tom Hanks, Idris Elba a Olga Kurylenko. Podle expertů na tom není nic překvapivého.

Biolog Carl Bergstrom z University of Washignton naznačil, že známé osobnosti jsou naopak náchylnější k nákaze. „Hodně cestují a mají mnohem více interakcí s větším množstvím lidí. To samé navíc platí pro většinu lidí, se kterými jsou v kontaktu,“ vysvětlil webu fastcompany.com.

Ilustrovat se to ostatně dá na příkladu Toma Hankse. Představitel Trosečníka či Forresta Gumpa se totiž nakazil v Austrálii, kam vyrazil kvůli přípravám nového filmu. Momentálně tam zůstává v izolaci a zatím se nemůže vrátit do USA.

Jak vás stars24.cz informoval, jedinou vyléčenou celebritou je zatím Olga Kurylenko, představitelka Bond girl z filmu Quantum of Solace.

Témata: Tom Hanks Idris Elba Olga Kurylenko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)