Dara Rolins otočila: O tohle žádá lidi v souvislosti s koronavirem!

Dara Rolins 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. března 2020 16:37

Dara Rolins ještě před několika dny působila dojmem, že hrozbu koronaviru zlehčuje, teď už ale nové nemoci přikládá patřičnou váhu. Lidi v souvislosti s ní požádala o jednu konkrétní věc.

Dara Rolins ještě před několika dny relativizovala nebezpečí, které představuje koronavirus. Teď už i ona vyzývá k nošení roušek a doufá, že lidé se zdravým rozumem už nebudou řešit, že v nich vypadají směšně. Na srdci jí ovšem ležela hlavně jedna věc.

Podle známé Slovenky by se mělo víc mluvit o ohleduplnosti ke zdravotníkům. „Mám kamarádku, zdravotní sestřičku, která se už pěkně dlouho nevyspala, je nešťastná z neomalenosti pacientů i těch, kteří si na ně jen hrajou. Sobců, kteří si diagnózu stanovují sami, protože jsou nejmoudřejší a jejich záchrana je na prvním místě, kteří lžou sanitkám o svých symptomech, aby byli vyšetřeni, křičí, jsou nevychovaní,“ píše na instagramu.

„Ano, stres je všudypřítomný, každý na něj máme právo. Ale právě teď je potřeba mít ho pod kontrolou. Pojďme být ohleduplnější, klidnější, rozvážnější… Nechme pracovat a rozhodnout ty, kteří vědí nejlépe, co je a není akutní,“ konstatuje zpěvačka.

„Neplýtvejme zbytečně jejich časem a energií, ani zdravotnickým materiálem. Zvýšená teplota se dá vyležet i doma, s Paralenem, pod peřinou, při dobrém filmu a teplém čaji. Nepodceňuji hrozbu závažnějšího onemocnění, jen myslím, že je na místě větší ohleduplnost,“ dodala Dara.

Témata: Dara Rolins