Princ William nemístně vtipkoval o koronaviru: Tohle bude král?!

Princ William se setkal s přeživšími útoků v Christchurchi 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2020 14:24

I Velká Británie žije poslední dny ve strachu z koronaviru a členové královské rodiny jsou tu od toho, aby poddané uklidňovali. Princ William to ale vzal za špatný konec. Takhle se budoucí britský král nevyjadřuje.

Současná koronavirová nákaza je pochopitelně velkým tématem i ve Velké Británii. Před dneškem tam byl jeho výskyt potvrzen u čtyř desítek lidí, ministr zdravotnictví Matt Hancock ovšem odpoledne informoval, že případů už je 51. Celkem byly podle vlády příslušné testy provedeny u téměř 14 tisíc pacientů.

V takové situaci by veřejně činné osoby měly vážit každého slova. Princ William a jeho manželka Kate jsou v těchto dnech na návštěvě sousedního Irska, kde je zatím pouze jediný případ nákazy nemocí Covid-19. Možná i proto si budoucí král neodpustil vtípek.

„Hádám, že si všichni myslí ‚mám koronavirus, umírám‘ a vy jim říkáte ‚ne, máte jenom kašel‘,“ řekl dle webu listu The Sun tamním zdravotníkům. Také vyjádřil názor, že mu celá panika kolem viru přijde přehnaná.

Poslední poznámku už ale obyčejní lidé považují za nemístnou. „Mimochodem, vévoda a vévodkyně z Cambridge šíří koronavirus,“ nechal se prý slyšet princ William, který se dál s lidmi potřásá rukou.

Témata: Princ William Kate Middleton Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)