Šokující: Rodičům první dámy plivali u dveří

Brigitte Macronová a Emmanuel Macron 2

Autor: Ďásková, stars24.cz

20. ledna 2018 8:47

Vztah francouzského prezidenta a jeho o 25 let starší manželky budí kontroverze již od začátku. Ani jedna z rodin milenců se s věkovým rozdílem nesmířila.

Když se aféra studenta a jeho učitelky dostala na veřejnost, chovalo se okolí Brigitte Macronové k jejím rodičům, do té doby respektovaným lékařům, jakoby měli mor. Uvádí to alespoň nová autobiografie, která o první dámě ve Francii vyšla. 

Lidé podle zdrojů autorky u jejich dveří plivali a posílali jim anonymní dopisy, namířené proti jejich dceři. Nynější paní Macronová tehdy šokovala obyvatele Amiens, když v 38 letech začala randit se svým tehdy 14 letým studentem. 

Neautorizovaná biografie Maëlle Brunové vyšla ve chvíli, kdy Emmanuel Macron zamířil do Bretaně. Poprvé od svého zvolení do Elysejského paláce. 

Aféra je v Amiens skandální dodnes. A to i přesto, že skončila uzavřením manželství. Autorka v knize cituje přítelkyni Brigitte, která uvádí, že první dáma bere celé období jako obrovskou ránu, o které nerada mluví. V té době přišla o hodně přátel. „Kamarádi, kteří s ní jezdili na dovolenou, se od ní přes noc odvrátili a už s ní nechtěli mluvit,“ dodává přítelkyně.

Témata: Brigitte Macronová Emmanuel Macron Brigitte Trogneuxová (manželka Macrona) Francie