První královské Vánoce princezny Diany: Královnu dopálila už tehdy!

Princezna Diana (foto: Gegodeju) 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. prosince 2019 14:52

Spoustu starostí přidělala královně Alžbětě, celé její rodině i monarchii princezna Diana. Lidé ji sice milovali, s panovnicí si ale do oka nikdy nepadla. Mohl za to nejspíš i incident z prvních Vánoc, které manželka prince Charlese s královskou rodinou oslavila.

Vánoce v britské královské rodiny probíhají v mnoha ohledech stejně jako v řadě normálních rodin. Na Štědrý den si její členové dopřejí večeři, druhý den ráno vyrazí po snídani na bohoslužbu do kostela. Pro královnu Alžbětu jsou pak svátky spojené i s tradičním vánočním proslovem. 

Dárky se rozdávají až na druhý svátek vánoční a možná vás překvapí, jaké jsou. V minulosti se kvůli tomu spálila princezna Diana. Její první královské Vánoce skončily fiaskem, protože nakoupila okázalé dárky. Členové rodiny si přitom na něčem takovém nepotrpí. Největší úspěch tak dle webu cas.sk slavila s obyčejným koženým pouzdrem pro prince Charlese.

Současná britská panovnice ale na dodržení všech tradic nelpí. Před dvěma lety třeba umožnila Američance Meghan Markleové účastnit se královských oslav Vánoc, ačkoliv tehdy byla pouze přítelkyní prince Harryho a nebyla tedy členkou rodiny.

Zrzavý syn lidmi milované Diany a jeho žena letos královnu o svátcích zradí. Na konci roku si totiž vybrali volno, odcestovali do USA a vrátit se nechystají ani na Vánoce.

Témata: Lady Diana Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)