Přátelé slaví 25: Životní selhání Jennifer Aniston?!

Přátelé 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. září 2019 20:30

Legendární seriál Přátelé se na televizních obrazovkách objevuje prakticky nepřetržitě už čtvrtstoletí a Jennifer Anistonová se nebrání vzniku nových dílů. Podaří se jí kolegy přemluvit, nebo zažije největší životní selhání?

Přesně za čtrnáct dní to bude čtvrtstoletí od chvíle, co americká televize NBC začala vysílat kultovní sitcom Přátelé, který se nakonec dočkal deseti řad, 236 epizod a velkého úspěchu po celém světě. V souvislosti s výročím se tak logicky spekuluje o možném pokračování, které by si přály miliony fanoušků seriálu po celé planetě.

O návratu na obrazovky mluví z původního obsazení nejčastěji Jennifer Anistonová alias Rachel, která na natáčení na přelomu 20. a 21. století nostalgicky vzpomíná. „Chybí mi hodně věcí z tehdejší doby. Měla jsem strašně zábavnou práci. Chybí mi ti lidé, které miluji a respektuji tak, že to ani neumím slovy vyjádřit,“ řekla nedávno časopisu InStyle.

Citovaná slova svědčí o změně taktiky, kterou Jennifer k návratu Přátel zaujala. „Když jsem na pokračování řekla ‚ne‘, nikam to nevedlo, stejně jako ‚možná‘. Tak jsem teď chtěla zkusit říct ‚ano‘, uvidíme, co se stane. Je mi to líto. Já vážně nevím, jestli se to někdy uskuteční,“ svěřila se nedávno Entertainment Tonight.

Zatímco zbylé dámy Courteney Coxová a Lisa Kudrowová by se pokračování nebránily, u pánů panují odlišné názory. Nejvýrazněji vyjadřuje odpor Matt LeBlanc alias Joey. „Nechci to, je to jednoduché,“ nechal se slyšet. Chápe sice, že lidé chtějí vědět, co se s postavami stalo, sám se ovšem spálil, když pokračoval neúspěšným spin-off seriálem Joey, který NBC stáhla z obrazovek.

Striktní „ne“ odpověděli na dotazy o comebacku také představitelé Chandlera a Rosse. Matthew Perry se obává toho, že by dnes seriál nikoho nezajímal. „Líbí se mi, jak to skončilo, byl to perfektní závěr. Nevidím důvod, proč se k tomu vracet,“ svěřil se David Schwimmer. Vypadá to tedy, že veškerá snaha Jennifer Anistonové přijde vniveč.

Témata: Přátelé Jennifer Aniston Matt LeBlanc Matthew Perry Courteney Cox David Schwimmer Lisa Kudrow