Kam zmizel Chandler ze seriálu Přátelé? Krutý osud Matthewa Perryho!

Matthew Perry z přátel vypadá jako bezdomovec

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. srpna 2019 9:36 | Aktualizováno: 19. srpna 2019 8:45

Amerického herce Matthewa Perryho, který 19. srpna oslaví padesátiny, po celém světě proslavila role Chandlera v televizním seriálu Přátelé. Od roku 2004, kdy skončilo natáčení seriálu Přátelé, hrál Perry v několika filmech a měl také hlavní roli v krátkém seriálu Studio 60.

Odstartovat úspěšnou kariéru po seriálu Přátelé, tak jak to například dokázala jeho kolegyně Jennifer Anistonová, se mu ale zatím nepodařilo.

Rodák z Williamstownu ve státě Massachusetts Perry se po několika rolích v sitcomech poprvé prosadil u filmu v roce 1988, kdy si zahrál jednu z menších rolí ve snímku Jimmy Reardon s Riverem Phoenixem. Velký průlom v jeho kariéře to však nepřineslo, nadále zůstával hercem druhořadých rolí v televizních projektech.

Zlom v jeho kariéře nastal až v roce 1994, kdy byl vybrán do jedné z hlavních rolí seriálu o skupině mladých Newyorčanů, který se zrodil v hlavách scenáristů Davida Cranea a Marty Kauffmanové. Seriál Přátelé (Friends) se od svého prvního uvedení na obrazovky stal kulturním fenoménem.

To se odrazilo i v honorářích hlavních postav - když natáčení začínalo, brali herci 22.500 dolarů za díl, v deváté a desáté sezóně si tak každý z herců, kteří o honorářích vyjednávali společně, přišel už na milion dolarů za epizodu.

Po skončení natáčení seriálu se však Perry, který již v době natáčení bojoval se závislostmi na lécích, alkoholu i drogách, příliš neprosadil. V roce 2000 si ale například zahrál po boku hvězdného Bruce Willise ve snímku Můj soused zabiják. Jeho zatím posledním filmem je komedie Znovu sedmnáctiletý z roku 2009.

Témata: Matthew Perry Přátelé