Film Klec: Psycho, agrese, násilí! Bohdalová a Hádek šokovali diváky!

film Klec 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. května 2019 10:22

Česká televize v neděli odvysílala film Klec režiséra Jiřího Stracha. Hlavních rolích se představili Jiřina Bohdalová (88) a Kryštof Hádek (37). Rozhodně nešlo o žádnou komedii – ba naopak! Psychologické drama o osamocené starší ženě, která se stane obětí podvodníka vydávajícího se za jejího příbuzného diváky pořádně šokovalo!

Bohdalová se nechala slyšet, že tohle natáčení pro ni bylo jedno z nejtěžších! Není se co divit. Příběh je totiž inspirován skutečnou událostí babičky scénáristy Marka Epsteina! „V textech Marka Epsteina je vždy nejdůležitější lidský příběh. Proto jsem chtěla, aby postava Květy Galové byla věrohodná. Musela jsem zahrát opravdu starou a velmi osamělou paní. Já jsem ale stále plná života,“ vysvětluje herečka s tím, že to pro ni byl vlastně „protiúkol“.

Role pro ni byla náročná i proto, že ji museli maskéři „zestařit“ v maskérně. Navíc byly součástí natáčení velmi drsné scény plné fyzického násilí. „To víte, že se to nehrálo dobře. Naštěstí jsme u natáčení měli kaskadérku, která mě zastoupila v těch nejvypjatějších scénách. Nicméně jsem si tam „užila“ taky. Ne že bych měla dutou hlavu, ale občas to hodně zadunělo,“ prozradila Bohdalová.

Jak je ale vidět, fanoušky dokonale přesvědčila! Diváci byli z filmu paf! „Nějak nevím, co napsat. Na televizi moc nekoukáme a když už, tak si opravdu vybíráme. Jiří Strach je ale vždy sázka na jistotu a záruka kvality...ale tady se mi bude těžce spát...“ napsala například paní Petra.

Mnohé zaskočil i výkon hlavního „záporáka“, který byl opravdu velmi uvěřitelný. „Kryštof Hádek by v Americe dostal Oskara, ovšem u mě má konec,“ přiznala paní Jana. „Uf, to bylo psycho… Paní Bohdalová úžasná a Kryštof? To potřebovalo hodně odvahy zahrát takovýho zmetka,“ uznává Lenka.

Páni. @Lotzasrando / Jiří Strach, tak Klec je skutečně povedený film. Děsivě ukazuje, co se v dnešní společnosti může stát. A naprosto jasně z toho vyplývá, že seniorům nestačí jen zvednout nějaký důchod, ale že se hlavně o ně musíme postarat a věnovat se jim. #Klec pic.twitter.com/MRUUtnR7pl

— Michaela Šojdrová (@msojdrova) 19. května 2019

„Psycho jako blázen. Paní Bohdalová dokonalá a klobouk dolů před Kryštofem. Skvělý herec. Takhle být sprostý na paní herečku. Smekám před herectvím,“ ocenila výkony obou herců Světlana.

„Dobrý to bylo, ovšem, jak šlo o seniora, dívalo se mi na to tedy těžce, i jsem uvažovala, že to vypnu, i když mám jinak ráda tyhle typy filmu. Marek to zas napsal uvěřitelně, Vy opět dobře zrežíroval, a herci výborní, paní Bohdalová, Kryštof Hádek, a paní Vilma Cibulková skvostní jako vždy,“ vykázala režisérovi Strachovi Anna.

„To bude doba, než se mi srovná srdeční akce. kam na tohle chodíte pane Strachu? Nejhorší snad bylo, že jsem v té nebohé paní Bohdalové viděla vlastní babičku... ta fyzická podoba i myšlenkové pochody byly až neuvěřitelné,“ zděsila se jedna z divaček.

Témata: film Klec Jiřina Bohdalová Kryštof Hádek Jiří Strach (režisér)