Ovčáček dostal k narozeninám zajímavý dárek! Je vůbec způsobilý pro roli mluvčího prezidenta?

Jiří Ovčáček 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. ledna 2019 10:03

Měli jste někdy pochybnosti o způsobilosti prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka pro tento post? Sám Ovčáček se včera na sociálních sítích svěřil, že něco možná není v pořádku. K narozeninám totiž dostal zajímavou vzdělávací knížku.

Jiří Ovčáček o víkendu oslavil 40. narozeniny a na sociálních sítích se pochlubil některými dary. Od jednoho z všímavých občanů obdržel korunovou československou minci z roku 1979, kdy se Ovčáček narodil. Mezi dárky se však jedna věc přece jen vyjímala.

A ještě jeden pěkný dárek ke 40. narozeninám. Slabikář, vydání z roku 1985, kdy jsem nastoupil do 1. třídy. “Na Hradě je sídlo prezidenta republiky,” dočetl se tehdy prvňák Ovčáček :-) pic.twitter.com/2VSr0p194l

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 15. ledna 2019

„A ještě jeden pěkný dárek ke 40. narozeninám. Slabikář, vydání z roku 1985, kdy jsem nastoupil do 1. třídy. „Na Hradě je sídlo prezidenta republiky,“ dočetl se tehdy prvňák Ovčáček,“ napsal na svém twitterovém profilu hradní mluvčí. Příspěvek pak doplnil dvěma fotografiemi zmíněné publikace.

Umí tedy Jiří Ovčáček vůbec číst? Kdo ví, tahle nápověda by ale mohla pomoci vyřešit záhadu Peroutkova článku, který hradní mluvčí tak usilovně hledal. Teď už možná nikoho nepřekvapí, že žádný takový článek nenašel. Miloš Zeman by tímto úkolem zkrátka mohl pověřit někoho jiného.

Vyvstává rovněž otázka, kdo Ovčáčkovi tento originální dárek dal. Jednou ze včerejších návštěv na Hradě byl bývalý prezident Václav Klaus, nabízí se tedy možnost, že to byl právě on, kdo mluvčímu slabikář přinesl.

Ovčáček se mimochodem stal způsobilým pro možný zisk některých politických funkcí. Zvažovat už může třeba kandidaturu na senátora. Jak by se vám však líbilo, kdyby dokonce nahradil svého současného šéfa na Hradě, který je, jak se mluvčí dočetl ve slabikáři, sídlem prezidenta?

Témata: Jiří Ovčáček Pražský Hrad Miloš Zeman