Ivana Gottová má problém? S tímhle asi nepočítala!

Karel Gott s manželkou Ivanou na záběrech z filmu Karel 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. března 2023 10:28

Karel Gott byl nejen fenomenální zpěvák, ale i hudební ikona a značka. Právě s tou nyní může operovat vdova Ivana, a kdokoliv by v šoubyznyse či podnikání chtěl jeho jméno použít, zřejmě by to nebylo zadarmo. Jak se ale zdá, nemyslela na vše a ochrannou známku lze jednoduše obejít.

Jak už stars24.cz nedávno informoval, v centru Prahy se otevřela kavárna Café Karel, která je věnována legendárnímu zpěvákovi Karlu Gottovi. Sídlí v Dlouhé ulici v pasáži vedle Divadla v Dlouhé a návštěvníci už do ni mohou zavítat.

Autory námětu jsou producent Miroslav Kolodziej a novinář Luboš Procházka, na otvíračce pak nechyběly i další známé osobnosti, jako například Felix Slováček. Návštěvníci, kteří do kavárny zavítají, se mohou kochat jedinečnou atmosférou, která na ně dýchne už zpoza dveří.

Ačkoliv by se zdálo, že taková vzpomínka na Mistra potěší i vdovu Ivanu, opak může být pravdou. Podle magazínu Sedmička totiž Kolodziej a Procházka zřejmě přišli na to, jak obejít ochrannou známku a nemuset za jméno Gott platit. Jednoduše jej v názvu vůbec nepoužili.

Zatímco celebritám to zřejmě nevadí a na slavnostní otevření dorazili, Ivana se ho nezúčastnila. "Ivana dala svou nepřítomností na slavnostním otevření jasně najevo, že tento byznys, z něhož neuvidí ani korunu, nepodporuje," píše magazín s tím, že redakci se na toto téma odmítla vyjádřit.

Pro fanoušky zesnulého zpěváka je ale asi stejně nejvíc podstatné, že kavárna, která má otevřeno denně do 21 hodin, je vyvedena ve stylu vzpomínek na legendárního zpěváka. Nechybí proto ani všudypřítomné fotografie na zdech, které připomínají opěvovaného umělce, jež před několika lety prohrál boj s rakovinou.

Gott poprvé sice zhoubné nádorové onemocnění překonal, jenže nemoc se po několika letech vrátila. Slavík nechtěl fanouškům nic zamlčovat a ve čtvrtek 12. září 2019 oznámil, že se u něj objevila porucha krvetvorby, která navzdory léčbě přešla v akutní leukémii. To už Gottovi zbývalo jen posledních pár týdnů života.

Nakonec zemřel ve spánku 1. října před půlnocí ve své vile na Bertramce, v médiích se informace objevila až druhého dne dopoledne. Vláda zvažovala vypravení státního pohřbu, nakonec ale padlo rozhodnutí o pohřbu se státními poctami. V den jeho konání byl navíc vyhlášen státní smutek.

Fanoušci nakonec měli hned několik možností se s Mistrem rozloučit. Nejprve mířili spontánně na Bertramku, v pátek 11. října se pak konalo rozloučení pro veřejnost na Žofíně. Lidé však dorazili i ke katedrále svatého Víta, kde o den později probíhala zádušní mše. Uctít památku Gotta mohou od prosince také na hřbitově na Malvazinkách, kde zpěvák naposledy spočinul.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová