Petr Janda a jeho Olympic vyslyšeli přání fanoušků!

Skupina Olympic

Autor: ČTK

20. února 2023 17:48

Poslední zastávka koncertních oslav 60 let Olympiku bude v pondělí 18. prosince v Praze. Kapela na svém Respect Tour přidala nový koncert v O2 areně. Kromě oslavenců vystoupí ve dvouhodinovém programu také řada hostů. Scénu doplní originální projekce.

Turné s podtitulem Vlak, co nikde nestaví zahájil Olympic ve vyprodané pražské Lucerně loni 18. listopadu. Druhý koncert se konal na stejném místě o den později. Kapela v nostalgicky laděném programu mezi hosty uvedla Michala Prokopa, Michala Pavlíčka, Milana Peroutku mladšího, Jiřího Valentu, Marka Ztraceného nebo Martu Jandovou. Dalších 58 vystoupení si v rámci turné k jubileu naplánoval Olympic na tento rok.

Členové Olympiku na turné dávají najevo, že nechtějí jen vzpomínat na minulost. Vedle starších hitů jako Osmý den, Dynamit, Želva nebo Jasná zpráva je součástí programu například píseň Pálím tvář z jejich zatím posledního alba Kaťata z roku 2020.

Olympic k 60. výročí na konci loňského roku představil limitovaný box pěti vinylů obsahující symbolických 60 hitů skupiny. Box vedle různobarevných vinylů obsahuje také podpisové karty, historický a současný plakát, fotoknihu nebo podrobnou historii kapely v bookletu.

Olympic byl založen roku 1962 pod názvem Karkulka (KARlínský KULturní KAbaret) a později přejmenován podle klubu v pražské Spálené ulici. Jeho současnou sestavu tvoří Petr Janda, který je ve skupině založené Miloslavem Růžkem od roku 1963, a baskytarista Milan Broum, jenž přišel v roce 1975. V roce 2013 bubeník Martin Vajgl nahradil zemřelého Peroutku. Klávesista Pavel Březina přibyl předloni na jaře.

Témata: Skupina Olympic