Simona Krainová má padesátiny: Mění kvůli jubileu přístup k životu?

Simona Krainová 4

Autor: stars24.cz, ČTK

19. února 2023 20:40

Jednou z českých topmodelek, které se proslavily po celém světě, je rodačka z Havířova Simona Krainová. I ve svých padesáti letech, které slaví dnes, má stále lukrativní zakázky a je v jednom kole. V poslední době se však přeci jen rozhodla pracovní tempo zmírnit.

"Řekla jsem si, že musím zpomalit a vydechnout. A pak se zhluboka nadechnout něčeho jiného než stresu a práce, kterou před sebou pořád hrnu," řekla nedávno pro Super.cz.

Krainová kromě práce modelky měla řadu dalších aktivit. Byla například i ředitelkou modelingové soutěže agentury Czechoslovak Models a ambasadorkou modelingové soutěže Elite Model Look.

Krainová začínala po revoluci v roce 1989 v Paříži. Její tvář se dostala na tituly prestižních časopisů Elle, Marie Claire, Cosmopolitan či Maxim, dělala kampaně na kosmetiku od Christiana Diora či L’Oreal či předváděla pro návrháře jako byl legendární Yves Saint Laurent. V Čechách byla múzou pro Blanku Matragi, Osmana Laffitu či Beátu Rajskou.

Půvabná blondýnka se uplatnila i jako moderátorka a zahrála si v několika filmech, například Kamarád do deště II, v sérii Byl jednou jeden polda, ve snímcích Dvojníci a Vybíjená a v seriálech Rodinná pouta a Ordinace v růžové zahradě.

Krainová je podruhé vdaná, s manželem Karlem Vágnerem má dva syny.

Témata: Simona Krainová