Výsledky voleb sledovala ve štábu Pavla řada celebrit! Kdo přišel podpořit prezidenta?

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř 4

Autor: ČTK

29. ledna 2023 14:10

Sčítání výsledků ve štábu Petra Pavla provázela optimistická nálada, lidé při zveřejňování průběžných výsledků hlasitě jásali a spolu se zpěvákem Ondřejem Rumlem zazpívali stání hymnu a také píseň Jednou budem dál. Objevila se i řada celebrit

Pavla přišla podpořit i řada známých osobností a také neúspěšní prezidentští kandidáti Marek Hilšer a senátor Pavel Ficher. Odpoledne přijela i bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která v prvním kole volby skončila na třetím místě.

Do volebního štábu dorazil například i textař Martin Horáček, chirurg Pavel Pafko, herec Jiří Mádl, hudebník Jaroslav Hutka, hokejista Tomáš Plekanec nebo tenistka Lucie Šafářová.

Přišel i režisér Zdeněk Svěrák, který Pavla v kampani podpořil několika videi i na Staroměstském náměstí na setkání s voliči. "Konečně se stane prezidentem někdo, koho budu mít rád. Já si myslím, že on nás nezklame," řekl.

Pavel má podle něj několik vlastností, které obdivuje. "On je odvážný a zároveň rozvážný, a to je krásná kombinace," poznamenal. "Kdo ví, co teď republiku čeká. Ona by potřebovala mít krále. A on prezident je trochu král, i když nemá moc pravomocí. Člověka, ke kterému se upřeme, když nám bude zle. A myslím si, že jsme si vybrali dobře," doplnil.

Témata: Petr Pavel Svěrák Zdeněk (herec režisér)