Petr Novotný: Legendární bavič má 75. narozeniny, užívá si život v ústraní!

Petr Novotný s manželkou měli výročí svatby 3

Autor: stars24.cz, ČTK

6. srpna 2022 15:05

Moderátor, bavič, textař a podnikatel Petr Novotný, který 6. srpna oslaví pětasedmdesátiny, působil jako moderátor skupiny Greenhorns a vedoucí Fešáků. Proslavil se i jako představitel lidové televizní zábavy, uváděl svého času hojně sledované pořady Novoty a Dobroty.

Za jeden ze svých největších podnikatelských úspěchů pak Novotný považuje koncert bratří Nedvědů na Strahově v roce 1996.

Narodil se v Olomouci (1947). Začínal v tamních ochotnických divadlech, pracoval jako redaktor Československého rozhlasu, psal do novin. V první polovině 70. let moderoval v televizi, poté měl dlouhodobý zákaz. Založil vlastní produkční agenturu, která zastupovala populární umělce. Je několikanásobným držitelem televizní ceny TýTý v kategorii Bavič roku.

Na přelomu let 2016 a 2017 Novotný bojoval o život po selhání ledvin, ke kterému se přidal ještě srdeční kolaps. Problém měl i s hrtanem a cukrovkou. V roce 2013 prodělal mrtvici, z níž se po čase zotavil. Před lety si při bungee jumpingu rozbil hlavu o dno Máchova jezera, od té doby má na čele výraznou jizvu.

Novotný je ženatý, má tři vlastní děti (syna a dvě dcery) a adoptovaného syna. K jeho koníčkům patří cestování a vaření. Jeho syn Pavel Novotný začínal jako bulvární novinář, od roku 2018 je starostou Prahy-Řeporyjí.

Témata: Petr Novotný