Andrea Sestini Hlaváčková ukončila kariéru!

Andrea Hlaváčková 5

Autor: ČTK

31. července 2022 18:24

V modrých šatech, s manželem Fabriziem či sestrou Janou za zády a dcerkou Isabellou po boku řekla dnes tenistka Andrea Sestini Hlaváčková sbohem aktivní kariéře.

Trojnásobná grandslamová šampionka a stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry ukončila působení na kurtech během turnaje Livesport Prague Open ve čtvrtek po čtvrtfinálové prohře v deblu s Lucií Hradeckou, dnes se oficiálně rozloučila s fanoušky. Během slavnostní řeči poděkovala všem, kteří se na její kariéře podíleli, a několikrát ji do očí vyhrkly slzy.

 "Slibovala jsem si, že není důvod plakat, ale tohle jsou slzy dojetí, tak proč ne," načala proslov Sestini Hlaváčková. "Mám za sebou nádhernou kariéru a nikdy v životě by mě ani nenapadlo, čeho dosáhnu. Myslím, že jsem spoustu lidí kolem překvapovala každý rok, co jsem profesionální kariérou postupovala," řekla pětatřicetiletá tenistka za ovací více než dvou tisíc fanoušků na centrálním kurtu.

Během ceremoniálu, kde děkovala mimo jiné rodičům, se udělalo nevolno jedné ze sběraček míčků, která na kurtu zkolabovala. Později ale byla v pořádku.

Plzeňská rodačka Sestini Hlaváčková působila na okruhu od roku 2004 a kariéru přerušila před více než třemi lety kvůli těhotenství. Turnaj Prague Open pojala jako jednorázový návrat a rozloučení.

Témata: Andrea Hlaváčková