Josef Abrhám (†82): Proč by lidé zatím neměli chodit k jeho hrobu?

Josef Abrhám 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2022 9:27

Ačkoliv od úmrtí legendárního českého herce uplynulo už několik týdnů, urna s popelem manžela Libušky Šáfránkové stále nedorazila na své místo. Lidé tak dodnes nemají možnost poklonit se památce tohoto českého velikána.

Jak informuje server aha.cz, lidé rodinný hrob navštěvují proto, aby se poklonili památce manžela Libušky Šáfránkové. Zatím ale zbytečně, ostatky Josefa Abrháma tam totiž ještě nejsou.

Na kunovickém hřbitově přitom čekala řada místních už v den pohřbu v domnění, že se s ním rozloučí právě tam. "Čekali tu až do 20.30 hod. Nevím, kdo vypustil informaci, že zřejmě ještě v den rozloučení v Praze, bude převezen a uložen do hrobu v Kunovicích," řekl serveru správce hřbitova Květoslav Stránský.

"Věděli jsme, že je to nesmysl, protože bychom museli mít žádost o otevření hrobu. Já si myslím, že urna se tu ocitne až na Dušičky. Herec sem před mnoha lety v ten den přivezl i své rodiče," dodal.

O hrob se nyní nebude starat on, ale pohřební služba, a to údajně na přání Josefovy sestry, režisérky a herečky Bocy Abrhámové. Služba však podrobnosti k umístění urny odmítla komentovat.

Témata: Josef Abrhám