Tomáš Klus na MFF Karlovy Vary: Písničkář se uvedl v netradiční roli!

Tomáš Klus na MFF Karlovy Vary 2022. 9

Autor: Alena Kaňová, stars24.cz

4. července 2022 17:45

V netradiční roli se na filmovém festivalu představil Tomáš Klus. V Mattoni Life baru tentokrát nezpíval, jako v minulém roce, ale byl součástí Cirkulárního dne. O co se jedná?

Mattoni se společně se svými podporovateli, mezi které patří i Klus, snaží podnítit k politiky k zavedení recyklovaných PET lahví a plechovek. Tento systém, kdy se o 90% sníží odpad, funguje už ve většině Evropy a nově i u našich slovenských sousedů.

Klus sám již dlouhodobě žije udržitelně, o ochraně přírody, omezení uhlíkové stopy nebo právě o snížení odpadu se snaží i apelovat na veřejnost. V rámci Cirkulárního dne měli návštěvníci možnost diskutovat jak se zpěvákem, ten se ujal i hlavních rolích ve dvou příbězích, natočených k této problematice.

Podívejte se sami ve fotogalerii, jak mu slušela role vypravěče, "loutkoherce" v pohádce O princezně Peťce a zakletém království a nepřekonatelná série hned několika rolí v krátké noir-detektivce Vražda na KVIFFu.

V Mattoni Life baru funguje také Zálohomat, který mohou znát diváci Show Jana Krause. Stejně jako v této talk-show, i zde vhodíte jakoukoliv plastovou lahev a za ni získáte voucher - v tomto případě na nealko koktejl v baru. Podpořit zálohování PET lahví můžete i podepsáním petice, které má pomoci dostat zálohování do české legislativy.

Témata: Tomáš Klus Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)