Dalibor Janda o výhrách ve Slavíkovi nad Gottem: Žádné překvapení?!

Dalibor Janda 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2022 14:20

Dalibor Janda po zdravotních problémech opět objíždí zemi a koncertuje, na vrcholu slávy byl ovšem v druhé polovině 80. let. Tehdy dokonce porazil Karla Gotta ve Slavíkovi. Jak na ty časy vzpomíná?

Když se řekne Zlatý slavík, lidem se vybaví jméno Karla Gotta. S jeho triumfem v anketě popularity se vždy tak nějak počítalo. Přesto se pár kolegům podařilo jej porazit. Patří mezi ně i Dalibor Janda.

Hitmaker s charakteristickým chraplákem vyhrál mezi lety 1986 až 1988 třikrát za sebou. A s odstupem času přiznává, že jej tehdejší triumfy nepřekvapily. "V té době jsem prodal opravdu hodně desek, takže jsem to tušil a čekal," řekl nedávno v rozhlasovém pořadu Alex a host.

Navíc přiznal, co mnozí diváci tak nějak tuší. Na ceremoniál šel s jistotou, že neodejde s prázdnou. "Když jedete na vyhlášení, tak už jsem věděl, kolikátý jsem, to vám řeknou, podle toho pak sedíte," poznamenal.

"A když přeskočíte Karla Gotta, lidi jsou z toho šokovaný, tak pak nevím, proč se ty ankety dělají, když se automaticky počítá, kdo to bude," dodal Janda. 

Témata: Dalibor Janda Karel Gott