Helena Vondráčková prozradila, jak oslaví své 75. narozeniny!

Helena Vondráčková slavila narozeniny 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. února 2022 18:36

Zpěvačka Helena Vondráčková své 75. narozeniny, které připadnou na 24. června, oslaví koncertní česko-slovenskou šňůrou, knihou a vlastním rozhlasovým pořadem.

Turné s doprovodnou kapelou Charlie Band nazvané Helena 2022 začne 1. dubna v Karviné a jeho součástí bude také narozeninový koncert 18. června v pražské Lucerně. Výjimečné bude vystoupení 1. září na Bojnickém zámku, kde roku 1968 natáčeli pohádku Šíleně smutná princezna s Vondráčkovou v hlavní roli. Novináře o tom dnes informoval Martin Michal z pořádající agentury MM Praha.

Na koncertech nebudou chybět nejznámější hity jako Dlouhá noc, Proč mě nikdo nemá rád nebo Sladké mámení. "Samozřejmě se budu snažit uvést i novinky, mrzelo by mě, kdybych nemohla prezentovat moje poslední album Tvrdohlavá. Myslím, že koncerty si budou podobné, lišit se budou pouze hosty, ale jinak se budu snažit, aby to byla zábavná show," řekla ČTK Vondráčková.

Pořadatelé koncertů slibují pro každý koncert LED stěnu s projekcí. "Hosty na jednotlivých vystoupeních zatím nebudeme specifikovat, ale všichni si přejeme, aby se uskutečnily bez pandemických problémů," podotkla Vondráčková.

Dalším dárkem k jubileu populární zpěvačky bude doplněné vydání knihy Petra Macka Každá trampota má svou mez. Ve spolupráci s dramaturgem Janem Adamem pak Vondráčková bude od 5. března uvádět nový pořad Českého rozhlasu Dvojka s názvem Sladké mámení, kterým bude posluchače provázet každý týden. Naváže na pořady, které zde měli Karel Gott a Miroslav Žbirka.

Na hudební scéně působí Vondráčková od roku 1964. Dosud celosvětově prodala 20 milionů nosičů a nazpívala více než 1600 písní. Zatím poslední album Tvrdohlavá vydala před dvěma lety. Před třemi roky v Berlíně obdržela cenu Smago Award za celoživotní přínos německé populární hudbě. Rok předtím převzala od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy. Loni vyšlo v reedici její první studiové album Ostrov Heleny Vondráčkové z roku 1970.

Témata: Helena Vondráčková