Jiří Mádl se ostře vymezil proti olympiádě v Číně: Nebudu se dívat!

Jiří Mádl.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. února 2022 11:19

V pátek budou zahájeny zimní olympijské hry v čínském Pekingu, kam se bude upírat pozornost celého světa. Jiří Mádl ale sledování soutěží nehodlá věnovat čas. Proč?

Už dnes v jednu hodinu po poledni odstartuje na sportovním kanálu České televize maraton přenosů ze zimních olympijských her. Minimálně jeden divák už však deklaroval, že si nezapne ani minutu vysílání. 

Jasně svůj názor na pořadatelství letošní olympiády zformuloval Jiří Mádl. Hry se totiž konají v komunistické Číně, podle něj jde o historický lapsus moderní společnosti.

"Naprosto chápu sportovce, kteří tam jedou a budu jim přát hodně úspěchů. Je to vrchol jejich sportovního úsilí. Ale nebudu se dívat ani na jeden přenos. Vynechám i můj milovaný hokej," konstatoval herec a režisér na facebooku.

"Nemůžu přenést přes srdce, že země, která hybridně útočí na kdekoho, má koncentrační tábory pro vyhlazování svébytného etnika, nerespektuje lidská práva apod., hostuje něco tak vznešeného jako je tento svátek sportu," vysvětlil Mádl s tím, že ale nikoho dalšího nevyzývá k bojkotu. 

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl