Karolína Plíšková: Bylo to těžké, ale připadám si jako ve snu!

Karolína Plíšková (tenistka) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. července 2021 12:38

Před Wimbledonem se tenistce Karolíně Plíškové nedařilo, dobré pocity z tréninku se na turnajích výsledkově neprojevovaly, ale v All England Clubu teď ukazuje, že je stále elitní hráčkou. Na londýnské trávě si poprvé zahraje semifinále.

"To je velká věc," zhodnotila Plíšková postup mezi nejlepší čtyři hráčky při on-line tiskové konferenci. "Zvlášť po špatných výsledcích na přípravných turnajích. Připadám si trochu jako ve snu. Věřila jsem, že svou hru najdu, a jsem šťastná, že se to povedlo tady."

Během turnaje opakovala, že zůstávala přes nevýrazné výsledky pozitivní, protože v tréninku hrála dobře. Postup do semifinále ale nečekala. "Bylo těžké věřit, že se mi po předchozích nepovedených týdnech ve Wimbledonu bude dařit. Naštěstí se mi povedlo zůstat ve vlastní bublině. Taky mi pomohl můj tým, který zůstává v pohodě bez ohledu na výsledky."

A úspěch bere i jako satisfakci, že nepřestávala věřit. "Sice jsem byla tak v pohodě psychicky i fyzicky, ale kdyby nepřišel nějaký výsledek a pořád se prohrávalo, pak by bylo těžké být pozitivní. Naštěstí jsem to udržela a naštěstí teď přišel lepší výsledek. Aspoň se mi potvrdilo, že i když se třeba nedaří, nemusím pokaždé zahrát supr turnaj," řekla světová třináctka.

Může se pyšnit účastí v semifinále na všech grandslamových turnajích, což z českých hráčů naposledy dokázal Tomáš Berdych. Dvojnásobné vítězce Wimbledonu Petře Kvitové například chybí semifinále US Open. "Jsem ráda, že se mi to už podařilo i tady. Nebyl to cíl, ale vím, že spousta lidí říkala: 'Tak v Paříži se dostaneš do semifinále a na Wimbledonu ne. Jak je to možné?' Jsem ráda, že se mi to vyrovnalo a mám to na všech čtyřech grandslamech," řekla Plíšková.

Pro mnohé je Wimbledon nejlepším a posvátným grandslamem. Plíšková londýnský turnaj v lásce až tak nemá. Na milost ho nevzala ani po postupu do semifinále. "Ještě ne," přiznala s úsměvem a dodala: "A možná mi to pomáhá. Tím, že ho nenávidím, ne, to je silné slovo, že ho nemám ráda, proto se mi teďka tak daří. Ale už je to teďka samozřejmě lepší," doplnila Plíšková.

Témata: Karolína Plíšková