Známý herec šokuje: Rakovina je větší k*rva než Zeman! Přeju mu, aby umřel na předávkování, Heydrichovi jsme taky přáli smrt!

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. dubna 2018 20:08

Brněnský politik Svatopluk Bartík (za Žít Brno) loni v listopadu – tedy před prezidentskými volbami - na facebooku napsal, že prezident Miloš Zeman má rakovinu a že mu zbývají jen měsíce života.  Prezidentská kancelář v žalobě na ochranu osobnosti požaduje po Bartíkovi omluvu a pět milionů Kč. Právníci Zemana však nyní požádali Městský soud Brno, aby přerušil projednávání žaloby. To dosti peprně okomentoval herec Jiří Maryško z Činoherního studia v Ústí nad Labem.

Na žádost o přerušení upozornil server Aktuálně.cz. Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka jde o logický postup. Hrad totiž na Bartíka podal také trestní oznámení pro podezření z pomluvy. „Současně bylo podáno trestní oznámení, které prošetřuje Policie ČR. Civilní spor by měl pokračovat až v okamžiku, kdy policie pravomocně ukončí své vyšetřování. V trestním řízení bude otázka zavinění žalovaného předně řešena," dodal Ovčáček.

Podle právníků, které server Aktuálně oslovil, má civilní řízení přednost. Mělo by být efektivnější a rychlejší a pro žalobce by mělo být jednodušší lživost tvrzení dokázat. Musel by ale předložit lékařskou zprávu o zdraví prezidenta.

„Jistej člověk napsal na fejsbůk, že prezident má raka. Prezident ho zažaloval a teď žalobu stahuje, protože by musel u soudu předložit lékařskou zprávu, ve který se možná o rakovi píše… Tak to je jedna z dnešních kauz. Větší dno si neumí představit ani opravdickej rak, kterej na dně žije celej život,“ myslí si Maryško.

„Protože rakovina je mnohem větší k*rva, než náš pan prezident, musím se ho v tomhle ohledu zastat a přát mu, aby umřel spíš na předávkování Rakijí, nebo ať mu rupne hlava při poslechu rakenrolu Štěpána Raka,“ hraje si se slovy umělec. „Říkáte, že přát smrt se nemá? Ale má - Heydrichovi jsme ji taky přáli. Náš rozhádanej národ trpí rakovinou ducha, kterou nynější prezident vypouští do světa a ta teď metastázuje a dokáže otrávit a rozhádat celý rodiny. A protože rodina je základ státu, bude se to ku*evsky dlouho hojit, pokud vůbec. A proto nám všem přeju život bez rakovin a bez Zemanů. Je třeba začít společnost hojit a ozařovat. Nebo spíš osvítit,“ dodal Maryško.

Témata: Miloš Zeman Jiří Maryško