Známý zpěvák na protivládní demonstraci v Brně: Dostal se do sporu s policisty!

Bohouš Josef a jeho žena se zúčastnili demonstrace v Brně

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. března 2021 13:15

Zpěvák Bohouš Josef a jeho žena se vydali na demonstraci proti vládním opatřením, která se o víkendu konala v moravské metropoli. Akce sice neměla dlouhého trvání, ale přesto se zpěvák stačil zaplést s policisty!

Jak vás již server stars24.cz informoval, v neděli se v Brně konala demonstrace proti vládním opatřením. Akce na Zelném trhu ovšem neměla dlouhého trvání, oficiálně byla po dvaceti minutách rozpuštěna. Mezi demonstranty byl i Bohouš Josef a jeho manželka. Zpěvák o tom sám informoval na sociálních sítích.

„Dnes jsme šli s manželkou na demonstraci, která se konala v Brně na Zelném trhu. Hned u vstupu bylo vidět, že Hamáčkovo gestapo dostalo nový příkaz, aby zamezilo vstupu do míst, kde se shromáždění konají. V přilehlých ulicích náměstí stáli ozbrojenci, vozový park, zátarasy a antikonfliktní tým, který mi připomínal horlivce z řad pomocné stráže VB,“ popsal Bohouš Josef.

On i jeho manželka byli legitimováni. Jenže v tom byl háček. „Ona má trvalé bydliště v Brně, já v Plzni. Nastal problém. I když jsme manželé, byl jsem vyzván předložit čestné prohlášení, které se dá stáhnout ze stránek MVČR,“ prozradil zpěvák, který opakovaně kritizuje koronavirová opatření i policii, kvůli zásahům proti lidem nenosícím roušky na veřejnosti.

To u sebe ale zpěvák neměl. „Opáčil jsem, že si nemůžu nic vytisknout, protože mně došla barva do tiskárny a díky smysluplným opatřením naší vlády musím čekat do 31.3., než ji budou mít v e-shopu. Policajt řekl, že si mohu prohlášení o pobytu napsat rukou,“ popisuje zpěvák, co se stalo pak.

To ale podle něj nedává smysl. „Může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi slovním prohlášením a písemným, které navíc neodevzdávám tomuto represivnímu orgánu? Rozhodující slovo však měla soudružka z pomocné stráže: NEVPUSTIT! Ostatní policisté stáli jako trubky!“ nešetří kritikou zpěvák, který pandemii na na sociálních sítích zlehčuje a který se staví negativně také k očkování.

A pro ty, kteří mají jiný názor než on, má jasný vzkaz. „Pokud si někdo myslí, že policie dělá jen svou práci, odstraňte si mě z přátel. Děkuji,“ dodal na závěr Bohouš Josef.

Témata: Bohouš Josef (zpěvák) Brno Demonstrace Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)