Daniel Landa má jasno: Většina lidí podle něj vakcinaci nepotřebuje!

Daniel Landa

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. března 2021 14:20

Zpěvák Daniel Landa (52) se teď více než hudbě věnuje politice a současné epidemiologické situaci. Spolupracuje jednak s politiky, ale i s experty. A díky tomu došel k názoru, že není třeba, aby byli všichni Češi naočkovaní proti covidu-19.

Daniel Landa na sociálních sítích razí heslo „nejsem pro povinnou, ale pro dobrovolnou a ničím nepodmíněnou vakcinaci“. Co přesně by to mělo znamenat? „Když už, tak dobrovolná cílená vakcinace nejohroženějších skupin (ne učitelů, co teď sedí doma, ale nyní přednostně lidi, kteří jsou v případě nákazy skutečně ohroženi),“ tvrdí zpěvák.

Landa patří k těm umělcům, kteří se hlasitě vyjadřují k tomu, jak český stát řeší koronavirovou epidemii. Stojí také za peticí Blanický manifest a spolu s vakcinologem Jiřím Beranem představil desetibodový plán, který má zemi vyvést z krize. Jak vás již server stars24.cz informoval, dokonce se nedávno na parlamentní půdě zúčastnil debaty s politiky v čele s předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem.

Podle něj očkování není nutné u všech lidí. „Projít kovidem je taky druh vakcinace, je lepší než umělá a už je těch lidí mnoho. Většina žádnou vakcinaci nepotřebuje. Prostě si tím někdy projde. Nebude pak třeba tyto lidi očkovat a ani ty zdravější, co tím klidně mohou projít, když se nechají dobrovolně očkovat ti kovidem ohrožení na životě,“ tvrdí Landa.

Někteří ale v následné diskuzi namítali, že i lidé, kteří covid-19 prodělali, nemusí mít v krvi protilátky. Zpěvák se ale odvolává na názory již zmíněného vakcinologa. „Buněčná imunita tomu říká prof. Beran. Nejde o protilátky. Ale točíme s ním krátká videa, kde to trochu osvětluje. A nejen s ním. Ale to nic nemění na faktu, že je teď třeba cílit především na to, nenakazit určitou, přesně definovatelnou skupinu lidí,“ dodává Landa.

Témata: Daniel Landa Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) očkování