Tomáš a Tamara Klusovi zpívají o Babišovi: Andy je břídil! Nejsme stádo z agrostatku!

Tomáš Klus a jeho žena Tamara

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. března 2021 21:04

Písničkář Tomáš Klus po čase zveřejnil další protestsong. Skladba, ve které jej doprovází i jeho žena Tamara, je o současné koronavirové situaci a o roli Andreje Babiše (ANO) v ní! Zpěvák se s českým premiérem rozhodně nemazlí!

Tomáš Klus ve videu zveřejněném na facebooku vysvětluje, že právě dočetl rozhovor se Zdeňkem Blahutou, někdejším národním koordinátorem očkování, který zveřejnil server Seznam Zprávy. V něm Blahuta mluvil o tom, jak to vypadá, když očkování řídí sám premiér Andrej Babiš. Jak sám expert přiznává, věděl, že to bude zlé. Dokonce mluvil o katastrofě.

„To je ta funkce, které se pokorně zhostil Já první Voldemort,“ připomíná Blahutovo krátké působení na postu Klus. Následně se totiž koordinace očkování chopil sám Andrej Babiš. „Ten rozhovor je silná káva. Po dlouhé době je to velmi otevřená zpověď člověka, který měl tu čest 'spolupracovat' s bývalým spolupracovníkem StB Andrejem Babišem. Zůstává mi rozum stát nad tím, že tenhle stát ještě dokáže stát na vlastních nohách, když má ve svém čele někoho tak chaotického, jako je ten muž,“ přiznal zpěvák.

„Uvědomuju si zároveň, že ta patová situace, do které nás Mat dostal, je velmi ošemetná, protože i kdyby se nám ho nakrásně podařilo zbavit, tak je tady ještě jeden dobromysl srdečný. A to je náš pan prezident, který – pakliže by měl asi možnost sestavovat vládu, tak by se asi úplně neorientoval na těch 10 milionů občanů, které oslovoval tím, že objímal stromy. Spíš by se snažil sem propašovat nějaký kanál, protože kanál ke kanálu sedá,“ hraje si se slovy písničkář.

Pak přidal i se svou manželkou Tamarou písničku o současné situaci. V ní mimo jiné zpívá o tom, že Babiš „odvolá, co odvolal, slibuje, co slíbil, milionkrát dokola, Andy, to je břídil“. V další části zpívá o současné celostátní karanténě. „Lockdown, lockdown, zastavit stát. jste parta neschopnejch šméček, kéž z vašich řad ten co krad, velké Themis neuteče,“ pějí manželé Klusovi.

V dalších slokách zmiňuje další body spojené s Andrejem Babišem - Strakovu akademii, Mafru, „motýle“, řepku i spolupráci vládní ANO s KSČM. „Teď když jsme v p*deli, tak to jde vidět nejlíp, že ANO s ním nikdy líp nebude,“ pokračuje píseň. „Hej, králi zmatku, nejsme stádo z agrostatku, měl jsi nás vést, ne šéfovat. Na cestě ke dnu jsi našel zkratku, hnojiva náruč doslova,“ vyčítá Babišovi zpěvák.

Témata: Tomáš Klus Tamara Klusová Andrej Babiš Vláda ČR