Alice Bendová z Tenerife komentuje situaci v Česku: Zvedá se mi z toho žaludek!

Alice Bendová si užívá sluníčka na Tenerife 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. února 2021 20:20

Herečka a moderátorka Alice Bendová (47) tráví slunné chvíle chvíle s rodinou u moře. Ale přestože je na Tenerife, neustále sleduje covidovou situaci v České republice. A z toho, co vidí, rozhodně není nadšená!

Alice Bendová i s rodinou tráví poslední týdny na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Tenerife. Přesto bedlivě sleduje aktuální situaci doma v České republice. „Teď jsem si přečetla zprávy a je mi z toho všeho smutno. Kde je chyba? Ve vládě, v nás samotných, že nedodržujeme základní pravidla, v počítání?“ kroutí nevěřícně hlavou herečka.

Pandemii rozhodně nebere na lehkou váhu! „Je to vážná situace, která poškozuje naše životy, naše děti, naší budoucnost!!! A jediný, myslím, co se dá teď dělat, je nosit respirátory a jakkoliv se neohrožovat vzájemně,“ myslí si Alice.

Právě tak to podle ní funguje na Tenerife. „Všichni mají na obličeji masky (i na ulici) a pokud nejsou testovaní nebo po covidu, nechodí k sobě blízko. Dezinfekce je všude k použití. Ale já věřím, že s jarem se situace zlepší, budeme moct být venku a neprskat na sebe v uzavřených prostorách. Bude líp, musí být. Potřebujeme se vrátit do normálu, do práce a děti do škol,“ uvedla na instagramu Bendová.

„Tahanice s testy ani nekomentuju (zvedá se mi z toho žaludek), ale prosím naše vládní činitele, dejte možnost učitelům se dobrovolně naočkovat a testujte děti – od března!!!!!!! Ať alespoň jsou naše děti vzdělané!“ vzkazuje českým politikům herečka.

Už po příletu na ostrov popsala, jaká tam panují koronavirová opatření. „Let sem na Tenerife je přímý s negativním testem (a za to, že se vyžadují testy, jsem ráda), chodí se tu v rouškách i po ulici, pokud není v dohledu člověk, můžeme si ji sundat. Nikoho nenapadne si to z tý huby rvát dolů a machrovat, že se covidu nebojí,“ rýpnula si do některých Čechů, kteří roušky odmítají a pořádají protirouškové demonstrace.

Lidé na Tenerife se podle ní obávají, že přijdou o možnost chodit do práce, do školy nebo na pláž. „Takže vše dodržují a ani je nenapadne na sebe vzájemně prskat. Větší část obchodů a restaurací je otevřená. Pláže jsou otevřené! Co je zavřené, jsou např .aqualandy,“ popisuje svou zkušenost.

Dodala také, že před návratem do Česka čeká ji i celou rodinu povinný test na covid-19. „.Ale vzhledem k tomu, že tu minulý týden např. v pátek bylo 24 nakažených na celý ostrov, třeba to nebude zapotřebí. Když se vracíme do pekla...“ posteskla si Alice Bendová.

Témata: Alice Bendová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Kanárské ostrovy