Jan Kraus jen kroutí hlavou: Tohle si myslí o současné situaci v Česku!

Jan Kraus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. února 2021 12:52 | Aktualizováno: 8. února 2021 22:04

Moderátor a bavič Jan Kraus se v nejnovějším díle své show pozastavil nad zprávami o horských centrech, které se v posledních dnech objevují v médiích. Rýpnul si také do Čechů, kteří jezdí na hory na "služební cesty".

Jan Kraus se v úvodu své show pozastavil nad tím, jak jsou všechna média plná zpráv o katastrofách, neštěstích a zákazech. „Je to taková doba. Ale stejně mě nedávno schvátilo, že skiareály mají problém, že skiareály potřebují vědět, do kdy mají mít zavřeno, že skiareály potřebují vědět, kdy můžou otevřít,“ popisuje moderátor s tím, že byl doslova zaplaven zprávami o lyžařských centrech.

I proto se prý najednou skoro začal cítit špatně, že se o ně až dosud nezajímal. „Taky proto, že já na hory nejezdím,“ přiznal Kraus s tím, že na lyžovačky jezdil pouze před lety povinně se školou. „Ale všude byly skiareály. A já jsem si říkal, že to vypadá, že jsme nějaká alpská velmoc,“ kroutí hlavou.

Připomněl také, že provozovatelé areálů slibují, že se o návštěvníky postarají, dají jim roušky a zajistí potřebné rozestupy i dezinfekci. „Prostě vypadalo to, že skiareály ovládly zemi. A jak jsem si říkal, že je zajímavé, jakou péči dostanou skiareály – média to prostě musí dávat, protože je to aktuální, kdyby to nedaly, tak mají pocit, že prošvihly důležitou zprávu. A my v divadlech nehrajeme půl roku, divadelní areály jsou zavřený a nikde ani ťuk, protože není proč. Prostě je zavřeno, nedá se nic dělat,“ posteskl si herec.

„My to teda budeme muset vydržet, pro nás je to bolestné jako pro každého. Myslím si, že skiareály mají podobný osud. I když vlastně ne, protože jsem si všiml, že všichni vyjeli na služební cesty a všichni služebně lyžujou,“ rýpnul si do Čechů Jan Kraus.

Témata: Jan Kraus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)