Prachařová to schytala kvůli cestě do Dubaje: Jsi egoistická pipka! Máš sedět doma na zadku!

Mari Prachařová vyrazila do Dubaje! 15

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. února 2021 12:14 | Aktualizováno: 6. února 2021 22:03

Herečka a influencerka Mariana Prachařová (26) se vydala za teplem na dovolenou do Dubaje. Kvůli tomu ovšem schytala od některých ostrou kritiku! Lidé jí na sociálních sítích vyčítají, že cestuje i v téhle době a že právě kvůli ní a jí podobným koronavirová krize jen tak neskončí!

Mariana Prachařová se na instagramu před pár dny pochlubila, že odlétá do Spojených arabských emirátů. Už pod její fotkou z ruzyňského letiště se na ni ale strhla vlna kritiky. Zatímco někteří její fanoušci jí popřáli šťastnou cestu, jiní se do ní začali ostře navážet.

„Proč teď cestují jenom 'celebrity'?“ zajímala se jedna z diskutujících. „Cestují úplně všichni, jen do těch 'celebrit' se snadněji strefuje, že?“ opáčila dcera Dany Batulkové a Davida Prachaře. „Tahle odpověď ale dotyčnou nijak neuspokojila. „Nikoho neznám, kdo by teď někam jel, ale ok...“ odvětila Marianě. I když se k věci už herečka dál nevyjadřovala, na jejím profilu dál pokračovala hodně vyostřená výměna názorů jejích followerů.

Další jí psali, že je jen dcera slavných rodičů a že sama nic nedokázala. A nejlepší by prý bylo, kdyby prostě seděla doma na zadku. „Vám se nedoneslo, že by se v téhle době nemělo cestovat? Nebo to jen ignorujete, protože Dubaj je asi důležitější než zdraví lidí kolem vás? Věřím, že spousta z nás by chtěla začít zase žít normální život a kvůli lidem jako vy, co si myslí, že se jich regulace a doporučení (nebo třeba zdravý rozum) netykají, to moc nejde,“ vzkázala Prachařové další Češka.

Podobných příspěvků se v posledních dnech pod jejími fotkami objevilo nepočítaně. „Absolutně nechápu, jak někdo může jezdit cestovat, když je covid. Cizinci do České republiky nemůžou, ale Čech ať si jede, kam chce. Divná logika,“ zlobí se jeden z pisatelů. „Myslím, že by bylo rozhodně lepší nikam za hranice nejezdit, pak by se možná zmenšil nárůst nakažených a tady bysme neměli zakázaných tolik věcí...“ přidal se další diskutující.

Mariana se dočkala i hodně uštěpačných poznámek. „To víte, někdo prostě MUSÍ cestovat, nevydrží chvilku sedět doma na zadku,“ vyčítá jí jeden z followerů. Další dokonce influencerku označil za „egoistickou pipku“!

Prachařová se ale podobnými komenty nenechala rozhodit a jasně dala najevo, že se s kritiky nehodlá příliš vybavovat. Místo toho se rozhodla případným zájemcům nastínit, jaká na ně na cestě do Dubaje čekají opatření.

„Jinak hodně z vás mi píše a ptá se, jak to tu chodí, co je vše k vycestování potřeba (taky tu mám skvělý hádky pod fotkami a ošklivý komentáře, ale ty se snažím ignorovat a nekazit si dovolenou), tak vám tu shrnu základ, co momentálně platí pro Dubaj,“ vzkázala všem.

Zdůraznila. Že 72 hodin před odletem z Česka musí mít turista PCR test. Tím to ale teprve začíná. „Na letišti v Dubaji musíte podstoupit další PCR test. Nám poslali výsledek sms hned další den ráno (trvalo to cca těch 24 hodin). Pokud bude výsledek pozitivní, musíte tady do karantény. Všude kromě pláží a při konzumaci musíte nosit roušku,“ vysvětluje, jak to teď chodí v Dubaji.

„My máme all-inclusive a nesmíme si jídlo nabírat sami. Ukazujete si, co chcete a oni vám ho nandají. Vše tu ale funguje: restaurace, obchoďáky, atrakce, kina. Nově se teď od 5.2. musí na PCR test i před odletem zpět do Prahy, a to 48 hodin. Nám ho zařídí přímo v hotelu, odvezou nás do nemocnice, kde si to uhradíme a pak nás o výsledku opět informují pomocí sms. Po příletu do ČR musíme na 5 dní do karantény a potom absolvovat PCR test a 10 dní používat respirátor FFP2. Toť zhruba vše!“ popisuje všechny povinnosti cestovatele Mariana.

Témata: Mari Prachařová Dubaj Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)