Bartoška přišel o dvacet miliónů! Ztratil generálního partnera filmového festivalu

Jiří Bartoška a herec Jamie Dornan 8

Autor: Hrušková, stars24.cz

17. března 2018 8:27

Po šestnácti letech ukončila energetická společnost ČEZ spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech a to pouze čtyři měsíce před zahájením. Organizátoři, včetně Jiřího Bartošky, jsou v šoku. Tohle nikdo nečekal.

„S ohledem na vývoj hospodářských výsledků není v našich možnostech, aby Skupina ČEZ byla v roce 2018 generálním partnerem MFF Karlovy Vary,“ uvedla společnost ČEZ důvody, proč ukončila spolupráci.

Partnerem MFF v Karlových Varech, byl přitom již od roku 2002. Je nám líto, že současná situace nedovolí Skupině ČEZ pokračovat nadále v naší dlouholeté spolupráci,“ uvedl prezident festivalu Bartoška.

Celá příprava festivalu se tak hodně zkomplikovala. „Ukončení smlouvy ze strany generálního partnera pouhé čtyři měsíce před začátkem 53. ročníku pro nás jako organizátory představuje komplikaci především z časového hlediska. Věříme však, že najdeme způsob, jak tuto situaci zvládnout,“ dodal.

Doufáme tedy, že fanoušci filmového festivalu nepřijdou o 53. ročník. Energetická společnost dávala na každý ročník 20 miliónů korun českých. Jde o opravdu velkou sumu, která může být v rozpočtu nenahraditelná. V současné chvíli dělají organizátoři vše, co je v jejich silách, aby zahájení festivalu proběhlo ve stanovený datum tedy 29. června 2018.

Témata: Jiří Bartoška