Michal David otevřeně promluvil o koronaviru: Vidím jen jedinou možnost!

Reprezentační ples prezidenta ČR (1.2.2019): Přítomným zahrál například Michal David

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. prosince 2020 13:30

Zpěvák Michal David se chystá pověsit na hřebík své řemeslo? Už nějakou dobu tráví i s rodinou čas v zahraničí. Přiznává totiž, že tvořit něco nového a nevědět, kdy a jestli se bude moci hrát, není příliš smysluplné!

Michal David sbalil manželku, dceru i desetiletého vnuka Sebastiana a odjel do svého domu na ostrově Tenerife. „Užívám si předčasného důchodu,“ přiznává otevřeně pro Blesk pro ženy. Domů se zatím ale nechystá. „V Praze teď nemám co dělat, protože naše branže nemůže vůbec nic, tak jsme tady. Sebík měl nejprve výuku on-line a teď má individuálku. Na těch čtrnáct dní, které scházejí do Vánoc, nemělo cenu vracet se domů,“ vysvětluje.

I když se teď práci moc nevěnuje, v Divadle Broadway připravuje s kolegy muzikál u písní Waldemara Matušky, který se jmenuje Láska nebeská, Chuť vrhnout se na vlastní muzikál prý ale nemá, protože v tom nevidí vzhledem k současné koronavirové krizi žádnou perspektivu.

„Nevíme, dokdy bude tohle všechno trvat a za jak dlouho budeme moci hrát pro normální počet lidí. To samé se týká mých narozeninových koncertů v 02 areně. Posunul jsem je o rok a doufám, že je v tom červnu odehraji, ale nikdo to s jistotou neví. Takže abych řekl pravdu, tvořit něco a víceméně nevědět, jestli se to bude, nebo nebude moct hrát, nevidím jako smysluplné,“ přiznává otevřeně Michal David.

Přesto se současnou situaci snaží brát optimisticky a tak se rozhodl, že využije příležitost a dopřeje si chvíli odpočinek, na který v posledních letech neměl čas. „Takže to beru malinko jako předčasný důchod. Nějak se to samo nabídlo, tak toho využívám. Čistím si hlavu a víceméně se věnuji rodině. Jak se říká, všechno špatné je pro něco dobré. Doufám, že příští rok se to celé zase normálně rozjede a já budu mít spoustu energie,“ uvedl hudebník.

Otevřeně také říká, že se cítí po 45 letech práce tak trochu unavený a tak současný stav nevnímá jen jako špatný. Přesto už má občas chuť něco dělat. I proto by se prý nechal naočkovat proto covidu. „Vidím to jako jedinou možnost, jak šíření viru zastavit. Ti, co se nechtějí nechat očkovat, na to mají samozřejmě právo, je to jejich rozhodnutí. Jenom nevím, jestli jednou nebudou muset, protože se dneska očkujeme na tuberkulózu, tetanus, spalničky,“ dodává Michal David.

Témata: Michal David Hudba Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)