Michal Suchánek si klepe na čelo kvůli vládě: Hoši, ty vo*e...

Michal Suchánek v tv pořadu Partička

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. listopadu 2020 12:10

Komici to mají v současné době obzvláště těžké. Nejen, že nemohou vystupovat před živým publikem, občas je ale náročné si dělat v nouzovém stavu legraci z některých problémů. Podle baviče Michala Suchánka vláda jedná tak, že už ji ani není možné ji parodovat!

Vláda přijala celou řadu opatření, která měla či stále ještě mají za cíl zmírnit šíření koronaviru. Jenže některá z nich jsou mírně řečeno kontroverzní. Velkou pozornost vyvolalo zmírnění jednoho ze zákazů.

„Od pondělí se budou moci konat koncerty a další hudební, divadelní, filmová a jiná umělecká představení, ovšem výhradně bez přítomnosti diváků,“ oznámila před pár dny vláda na svém oficiálním twitterovém účtu.

Lidé si ihned začali ťukat na čelo. Divadelní představení nebo koncert je možné vysílat online, v případě kina to ale podle mnohých prostě nedává smysl. To ostatně tvrdí i herec a komik Michal Suchánek.

„Já to musím říct, já to tady čtu… Vláda: Kina mohou hrát, ale nesměj tam chodit lidi. Tak to je skvělá informace, ne? To musí udělat provozovatelům a majitelům kin strašnou radost,“ myslí si Suchánek.

Na videu na instagramu přitom sotva zadržuje smích. „Tahle informace je na stejné úrovni, jako když dáte bezrukýmu kamarádovi akordeon. On bude taky šťastnej, že ho má. Nebo když vám povolej v Mogadišu otevřít půjčovnu běžek, snowboardů a bruslí,“ říká o vládním oznámení herec.

On sám si v minulosti z politiků často utahoval – například v pořadu Tele Tele a občas i v Partičce. Jenže tohle je podle něj naprostý vrchol. „Ty vole, jak já mám dělat prdel, když oni ji dělají úplně brutálně dobrou. Hoši, ty vole...“ vzkazuje ministrům v čele s premiérem Andrejem Babišem Suchánek.

Témata: Michal Suchánek Vláda ČR Koronavirus Kina