Libor Bouček promluvil: O kolik peněz přišel kvůli koronaviru?

Libor Bouček 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. listopadu 2020 11:34

Moderátor Libor Bouček (39) se koronavirem nakazil už na začátku října. Spolu s ním onemocněla i jeho manželka Gabriela (20). Navíc jak sám přiznal, přišel kvůli koronavirovým opatřením o velkou část svých příjmů!

Přestože neměl Libor Bouček nijak zvlášť těžký průběh nemoci, patří k těm, kteří nákazu nijak nezlehčují. Prostřednictvím sociálních sítích opakovaně lidi vyzýval, aby byli opatrní, chránili se a celou situaci nepodceňovali. „Ono je to jednoduchý - neohrožujme egoismem zdraví a bezpečí nikoho kolem,“ uvedl.

„Až se nárůsty vrátí ke stovkám, pojďme se udiskutovat k vyčerpání, že je tohle celé konspirace, otázka nastavení mysli, placená akce, nafouklá bublina, umělé šíření strachu, snaha mimozemské civilizace nás ovládnout. Tyhle všechny varianty jsem od blízkých, rozumných přátel zde zaznamenal poslední dny. Na diskusi ale prostě není moc prostoru. Ten přijde, až to fakt bude lepší,“ nechal se slyšet moderátor.

A jak se na něm nemoc vlastně podepsala? Bouček prozradil, že oba s manželkou ztratili čich a částečně i chuť. „Já měl čtyři dny teplotu, která by se dala nazvat horečkou, extrémně mě bolela hlava, byli jsme oba hodně unavení… Ale fakt to nebylo nic, co by se nedalo vydržet, ještě mi nebylo ani čtyřicet, tělo se s tím poměrně snadno vypořádalo,“ popsal v rozhovoru pro Blesk.

Kvůli současné situaci stejně jako většina jeho kolegů přišel o podstatnou část práce a tudíž i o finance. „Finanční rezervy mám, ale to, že mě diváci vídají denně v televizi, taky neznamená, že se mě současná situace nijak nedotkla,“ vysvětluje. On sám odhaduje, že jeho příjmy klesly asi o 70 procent.

„Protože největší část mých příjmů tvoří moderování velkých akcí a ty teď logicky nejsou. Nechci si stěžovat, nemám na to nárok, stále mám práci. Jen chci ilustrovat situaci,“ vysvětluje Bouček.

Co se týče dalšího vývoje, příliš optimistický ale není. Ani příští rok se podle něj situace moc nezlepší. „Jestli se vůbec někdy dostaneme zpět na úroveň roku 2019, může to trvat i pět let. Mám zodpovědnost za dvoučlennou rodinu, takže i já se musím uskromnit,“ dodal.

Témata: Libor Bouček Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)