Jan Hrušínský se zlobí na vládu: 50 mega v h*jzlu a výsledek jak od Babiše!

Hrušínský, Jan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. listopadu 2020 12:19

Česká vláda sice už delší dobu mluví o tom, že musí zlepšit komunikaci, zatím se tak ale nestalo. A tak není divu, že jí lidé přestávají věřit. Změnit to má nová kampaň za 50 milionů korun. Jenže podle principála Divadla Na Jezerce Jana Hrušínského, jsou to jen vyhozené peníze!

V médiích se před pár dny objevila zpráva, že kabinet Andreje Babiše schválil masivní kampaň za 50 milionů korun, Jejím cílem je vrátit důvěru lidí ve vládu, která v poslední době v občanech vzbuzuje spíše obavy – ať už jde o dnes již exministra zdravotnictví Romana Prymulu, který sám porušil opatření, která zavedl, či špatnou komunikaci mezi členy vlády i směrem k veřejnosti.

Zmíněná kampaň, která bude k vidění nejen v televizi, ale i v novinách a na internetu, by měla ukončit komunikační chaos. Ten je v tuto chvíli stále obrovský. Někteří ministři se dokonce obávají zhoršení situace kvůli celé řadě hoaxů kolujících mezi občany.

Jenže podle herce a šéfa Divadla Na Jezerce Jana Hrušínského to je úplně k ničemu! „Babišova vláda v pátek vyčlenila 50 milionů na získání důvěryhodnosti a zlepšení komunikace s veřejností,“ píše na svém facebooku.

Výsledek se podle něj dostavil už v neděli 1. listopadu. „Jeden místopředseda vlády za ANO v Partii na Primě prohlásil, že rozvolňovat se bude v polovině listopadu - kvůli Vánocům,“ cituje Hrušínský slova ministra průmyslu a dopravy Karla Havlíčka.

Jenže jeho slova jen o pár minut později vyvrátil vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček. „O chvilku později na ČT1 v OVM prohlásil jiný místopředseda vlády za ČSSD, že do Vánoc se rozvolňovat nebude. Tak si, občánku, vyber! 50 mega v hajzlu a výsledek jak od Babiše. No, nekupte to,“ rýpnul si Hrušínský.

Témata: Jan Hrušínský Vláda ČR Koronavirus