Nemocná Monika Absolonová: Čechům poslala vzkaz kvůli koronaviru!

Absolonová, Monika

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. října 2020 14:41

Česká vláda kvůli covidu uzavřela školy, zakázala noční vycházení a zavřela některé obchody. Bez roušek teď nemůžeme udělat téměř ani krok. Ani to ale zatím šíření viru nezastavilo. Zpěvačka Monika Absolonová vyzvala Čechy, aby nařízení opravdu dodžovali!

Vláda kvůli velkému počtu nakažených covidem-19 znovu zpřísnila některá opatření. Mimo jiné až na výjimky zakázala noční vycházení. Navíc zkrátila otevírací dobu obchodů, v neděli budou dokonce úplně uzavřené.

Monika Absolonová v tomhle obtížném období poslala Čechům vzkaz. „Nezažíváme úplně ideální období... ale můžeme ho zvládnout spolu... Prosím, pojďme všichni dodržovat pravidla a opatření. Momentálně je to jediná cesta, aby nezkolabovalo naše zdravotnictví a hlavně naši zdravotnici,“ apeluje na všechny zpěvačka.

Vyzývá také Čechy, aby se ve státní svátek spojili a společně se zazpívali. „Vím, že není nikomu do zpěvu, ale jen připomínám, že si můžeme všichni společně ve středu 28.10. ve 12.00 z oken či balkonů zazpívat společně naši hymnu... A proč? Politici nás často rozdělují, vir izoluje, ale hudba spojuje,“ vysvětluje, proč by si měli Češi společně zanotovat.

Ona sama se přiznala, že potřebuje cítit pospolitost a sounáležitost. „Zpívat si doma můžeme a zpívat hymnu ve státní svátek taky! A je jedno, že zpívat neumíte,“ píše na svém instagramu. Ona sama se navzdory nemoci také zapojí.

„Já mám zánět průdušnice, tak taky nebudu zpívat kdovíjak, ale budu. Protože budu vědět, že v tom nejsem sama, že zpíváme napříč naší republikou. A to vím už teď, mě bude dojímat a naplňovat radostí. Držte se!!!“ vzkazuje na závěr zpěvačka.

Témata: Monika Absolonová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)