Zemřel Daniel Kopál (†49): Známý český televizní kuchař podlehl covidu!

Daniel Kopál

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. října 2020 11:23

Nákaze koronavirem podléhá v Česku stále více lidí, infekce se přitom nevyhýbá ani slavným osobnostem. V pondělí bohužel svůj boj s covidem-19 prohrál televizní kuchař Daniel Kopál.

První informace o závažném zdravotním stavu Daniela Kopála (†49) se objevily na sociálních sítích minulý týden, konkrétně 21. října. „Dan leží v kritickém stavu v nemocnici na dýchacím přístroji a prognózy jsou bohužel velmi nejisté,“ zaznělo tehdy. Dnes přišla smutná zpráva.

Na facebooku ji přineslo Hitrádio Faktor, kde působil jako rozhlasový moderátor. „Přátelé, s ohromnou bolestí v srdci Vám oznamujeme, že včera na komplikace spojené s nemocí COVID-19 zemřel náš kamarád, kolega, Faktorák tělem i duší Dandy Kopál,“ uvedli jeho kolegové.

Kopálovi bylo pouhých 49 let. „Úžasný člověk, kterého snad nikdy neopouštěla dobrá nálada a vždycky na něj byl spoleh. Budeš nám strašně chybět, kamaráde! Nikdy nezapomeneme,“ dodali.

Kopála proslavil pořad Prima vařečka, v němž se objevoval společně s hercem Martinem Zounarem. Byl také spoluautorem knih o vaření, jednu napsal také s kolegou z televizních obrazovek Jiřím Babicou.

Témata: Daniel Kopál úmrtí