Drsný vzkaz Čechům: Chováte se jako utržení ze řetězu!

Janis Sidovský 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. října 2020 11:01 | Aktualizováno: 26. října 2020 17:00

Manažer a producent Janis Sidovský poslal Čechům naléhavý vzkaz. Znepokojil ho totiž, jak se chovali o víkendu lidé, kteří se pohybovali v okolí Karlštejna, kde Sidovský žije a kde zároveň působí jako místosrarosta.

Česká vláda sice v rámci boje proti koronaviru vyhlásila zákaz volného pohybu osob, existuje ovšem řada výjimek, díky kterým je možné například sportovat venku v přírodě. Toho v neděli využil i producent Janis Sidovský.

Jenže ze situace, kterou viděl, nebyl vůbec nadšený. „Dnes jsem sportoval kolem Berounky a chtěl bych všechny, kdo jezdíte na výlet k nám na Karlštejn, požádat o laskavost. Můžete si myslet o nošení roušek co chcete, ale jestliže je platné nařízení nosit ochranu dýchacích cest v obcích, pak to platí také na pěší zóně v Karlštejně,“ poučuje turisty Sidovský, který byl v roce 2018 zvolen do zastupitelstva městyse Karlštejn. Dnes v obci působí jako místostarosta.

„Hrdinství všech, kdo je neměli (cca 30% turistů), končilo v momentě, kdy se objevila hlídka Městské policie,“ rýpnul si Janis na facebooku do těch, kteří nedodržují pravidla.

„Dále bych vám chtěl říct, že okolí Karlštejna je Národní přírodní rezervace a tam se nehuláká, nekope do hub, neodhazují se plechovky ani papíry od svačiny. Karel IV. a generace předků nám tu zanechali harmonickou přírodu a chceme ji tak zachovat.“ dodal producent, podle kterého se o tomto víkendu někteří chovali jak udržení z řetězu.

Témata: Janis Sidovský Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Zdravotnické roušky karlštejn