Co si to ten lampasák dovoluje?! Hrušínský, Csáková, Geislerová i další zuří kvůli Prymulovi!

Roman Prymula se na videu chytil za hlavu.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. října 2020 10:38

Celé Česko pobouřila zpráva deníku Blesk, že byl byl ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) ve středu pozdě večer navzdory platnému zákazu v restauraci. Spolu s ním tam byl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Ani jeden z nich navíc neměl roušku. Známé české osobnosti jsou z chování politiků naprosto znechuceni!

Opozice po zjištění Blesku, že se ministr zdravotnictví Roman Prymula a šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek sešli v noci v zavřené restauraci a bez roušek, žádají ministrovu rezignaci. Hlavu vládního kolegy chce i ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), který se covidem sám nakazil a pracuje tak z domácí izolace.

Naštvané jsou ale i známé osobnosti, především herci a zpěváci, kteří kvůli nařízení vlády nesmějí vystupovat. „Václav Havel před lety diagnostikoval ve společnosti tzv. blbou náladu. Dnes - za agenta Babiše už je líp. Ve společnosti začíná převažovat tzv. D*BILNÍ nálada. Maláčová měla pravdu. Spletla si jen počet osob. Premiér zdaleka není sám, kdo má být nazýván pravým jménem,“ uvádí na svém facebooku herec Jan Hrušínský s odkazem na slova ministryně práce Jany Maláčové z ČSSD, který po natáčení vyjádření pro Českou televizi na stále ještě zapnutou kameru prohlásila, že premiér Babiš je d*bil.

„Zavřeli kulturu, zavřeli restaurace, zavřeli obchody a nás zavřeli do tisíce zákazů a nařízení. Nosíme poctivě roušky a chodíme jen do práce, pro chleba a do osmi musíme být doma. Prymula, Faltýnek, Babiš, Zeman, Mynář, Nejedlý, Toman, Hamáček a další a další. Říkají si navzájem d*bilové a nás ostatní mají evidentně za idioty. Chtějí víc Číny a chtějí víc Ruska,“ zlobí se herec a šéf Divadla Na Jezerce.

Přidal i vlastní zkušenost s kontrolou zavřených restaurací. „Divadla nehrají, přestože do nich chodili lidé jen s rouškami. Restaurace - např. JEZERKA U DIVADLA má otevřené výdejní okénko na jídlo, všichni tam musí mít roušky a ve 20:00 musí být zavřeno. Včera byla v této zavřené divadelní restauraci kontrola. Hygiena. Bude-li otevřeno minutu po osmé hodině, hrozí Babišův a Zemanův plukovník Prymula pokutou čtyřicet až sto tisíc korun českých. Sám přitom chodí do tajně otevřených hospod bez roušky a chlastá s kolegou Faltýnkem z hnutí ANO klidně až do jedné do rána! Takhle nějak začínají revoluce, ne? Když papaláši nevědí, kdy přestat...“ posteskl si Hrušínský.

Zpráva vytočila také herečku Aňu Geislerovou, která dlouhodobě patří k hlasitým kritikům vlády. „Tak fajn.. Tohle je to přesný papalášství kombinovaný s korytem. Výsměch lidem, nařízením, pravidlům, úctě, pokoře. Pohrdání vším, co negeneruje příjem. To je nehoráznost v přímém přenosu. A až si zase stoupne plukovník k pultíku, vypínám. Proč to vůbec poslouchat???“ píše na sociálních sítích naštvaná Geislerová.

Bývalý bulvární novinář a starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) připomněl ještě jeden skandál posledních dní. „Jsou to strašné ostudy. Pevně věřím, že po Prymulovi (neodstoupí, Mára píše srdceryvnou omluvu, bude to v 17 na Nově v odpoledkách už) se omluví i pražská Sparta. Prohrát venku, to se je v poho, ale já se včera styděl za letenské. Berb, pak oni, takhle poplivat český fotbal. Hrozný,“ rýpnul si Novotný.

Znepokojený novými informacemi je i zpěvák Bohouš Josef. „A vůbec...jak si ňákej lampasák dovolí říct, že jsme nepoučitelní?!?!?! Co si to dovoluje? Co tak špatného děláme?!?!?! Zavřít před zimou obchody s obuví a oblečením v 16 hodin po vyhlášení vlády na dobu neurčitou?!?!?! To je opravdu zatraceně empatický ministr zdravotnictví,“ nešetří ministra Bohouš Josef.

„Ale, ale…“ stručně okomentovala zpěvačka Ilona Csáková článek o to Prymulově a Faltýnkově noční návštěvě restaurace. „Pane ministře... S čím kdo zachází, tím také schází,“ vzkázala mu.

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO) Jan Hrušínský Aňa Geislerová Bohouš Josef (zpěvák) Ilona Csáková Pavel Novotný