Mirek Etzler píše nakaženému Hamáčkovi: Pane tvarohu! Pomáhal jste zdevastovat naši zemi!

Etzler, Miroslav 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. října 2020 10:06 | Aktualizováno: 23. října 2020 12:01

Herec Miroslav Etzler (55) dal jasně najevo, co si myslí o české vládě a jejím postupu v boji proti koronaviru. Nakaženému vicepremiérovi Janu Hamáčkovi poslal velmi rozhořčený vzkaz!

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ve středu na sociálních sítích oznámil, že se nakazil koronavirem. „Ano, mám bohužel také koronavirus, testy na COVID-19 potvrdily, že jsem pozitivní. Pravděpodobně jsem se nakazil na jednání s ministrem zemědělství. Jsem doma v izolaci, ale pracuji dál online, včetně jednání vlády. Prosím, dávejte na sebe pozor,“ uvedl.

Pod jeho příspěvkem se obratem začala objevovat přání k brzkému uzdravení, ale i uštěpačné poznámky a ironické komentáře. Reakci přidal i herec Miroslav Etzler. „Pane tvarohu, kéž budete zdráv, nicméně vzhledem k tomu, že jste tuto zemi pomáhal devastovat si moc přeji abyste byl doma co nejdéle. Je šance, že jste nakazil i další darebáky?“ zajímá ho.

Ihned se na něj za to sesypala slova kritiky. Někteří zpochybňovali jeho herecké kvality, jiní jej dokonce označili za „vola“. „Já prezentuji své názory a je přece jedno, zda jsem herec nebo cokoli jiného. Nikdy jsem se nad nikoho nepovznášel,“ vzkázal kritikům s tím, že v tuto chvíli rozhodně není šťastný.

Pětapadesátiletý Etzler následně pro server CNN Prima NEWS svůj komentář více rozvedl. „Já jsem ho oslovil ,pane tvarohu‘, a myslel jsem to tak vážně, protože si myslím, že je to měkký člověk. Ty jeho přípravy s červeným svetříkem mi pijí krev, protože teď, když to dostal, tak si říkám zaplať pánbůh, že to dostal,“ vysvětluje herec známý nejen z divadla, ale i ze seriálů jako Pojišťovna štěstí či Ordinace v růžové zahradě 2.

Kritizuje především vyhlašování neustálých opatření a zavírání živností. On sám si kvůli současné situaci našel práci v jiném oboru. „Já si nebudu stěžovat, jsem člověk, který teď normálně zase pracuje rukama a bude klidně dál, ale jsou lidi, kteří mají specifické povolání, restaurace, malé butiky... A teď to zase všechno zavřou, budou platit nájmy, a pokud nedostanou nějaké odškodnění, tak se budu na ty lidi, kteří jsou teď u moci, velmi hněvat,“ udeřil Mirek Etzler.

Témata: Miroslav Etzler Jan Hamáček Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)