Marek Eben s odpírači roušek vytřel podlahu! Tohle by s nimi provedl!

Marek Eben

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. října 2020 12:41 | Aktualizováno: 22. října 2020 13:25

Lidé, kteří porušují nařízení, neuvědomují si závažnost covidu-19 a nenosí roušky, by neměli v případě, že onemocní, obtěžovat žádné zdravotnické zařízení. Nekompromisně to navrhuje populární moderátor Marek Eben.

"Já nejsem žádný odpírače roušek, takže nařízení dodržují, a jdou mi na nervy lidé, kteří přijdou na Staroměstské náměstí a bez roušek a tam řvou, že žádná epidemie není," svěřil se Eben pro Český rozhlas.

Podle něj mají sice právo na svůj názor, měli by za to ale nést i odpovědnost. "Mně by se líbilo , kdyby u příchodu podepsali prohlášení, že covid nic není, že nařízení jsou nesmysl, a že tedy prohlašují, že když ho dostanou, takže rozhodně nebudou obtěžovat žádné zdravotnické zařízení, zabalí se do sparťanské nebo baníkovské šály a budou doma," navrhuje rázně.

"Ale když budou křičet na Staromáku, pak to chytnou, a začnou obtěžovat i zdravotníky, kteří už tak jedou na doraz, tak to mi jde na nervy," netají se svou nelibostí k lidem odmítajícím roušky, často pod tíhou dezinformací.

Eben také prozradil, že kvůli covidu přišel o veškerou práci, takže měl čas a mohl se věnovat například hudbě. "Udělal jsem pár věcí a některé z nich hrajeme na koncertech," pochlubil se s tím, že možná vydá i novou desku.

Témata: Marek Eben Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)