Zakázali zpívat, a tak Basiková promluvila. Mlčeti zlato!

Bára Basiková v Show Jana Krause Komentář

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. října 2020 14:24 | Aktualizováno: 8. října 2020 22:26

KOMENTÁŘ - Čechům momentálně opravdu není do zpěvu, protože epidemie koronaviru zde dál nabírá na obrátkách. Zpívat však už několik dní nesmí ani ti, pro které hudba představuje živobytí. Bára Basiková se proto rozhodla mluvit. Dobré rozhodnutí to však nebylo ani tentokrát.

Od pondělí je v Česku zakázáno zpívat, a tak spousta lidí z hudební branže již podruhé během letošního roku přišla o domluvené kšefty. Měli bychom s nimi soucítit, protože kompenzace škod se od státu nejspíš nedočkají. V některých případech to ale máme složité.

„Já chci kovid,“ hlásala před časem naštvaná Bára Basiková a vulgárně posílala někam všechny lidi, co „otravujou s koronavirem, šílenýma zprávama a katastrofickýma kecama“. Přání se jí shodou okolností vyplnilo ve chvíli, kdy v zemi začíná jít do tuhého.

V Česku budou ještě v tomto týdnu vyhlášena nová opatření proti šíření koronaviru. Pokud nezaberou, je stále ještě ve hře opakování jarního scénáře, kdy stát zcela vypnul ekonomiku. To by pochopitelně byla velká rána i pro hudební průmysl, který už to tak bude mít těžké, aby se vzpamatoval.

Basiková považuje nynější restrikce za nepřiměřené. Má sice pravdu, že denně neumírají tisíce lidí, za den zatím přibylo maximálně 30 obětí. Už nyní je však zřejmé, že tento smutný rekord nejspíš dlouho nevydrží, protože dál přibývá nakažených i hospitalizovaných. Vláda nejspíš již zítra přitvrdí a bude potřebovat, aby každý jednotlivý občan kooperoval. I Basiková.

Někdejší stříbrná Slavice by si zkrátka měla uvědomit, že někdy je lepší mlčet. Přestože jí zakázali zpívat, i když je logicky o to složitější udržet se na uzdě. Nikdo totiž nezpochybňuje, že právě v tom ona exceluje. Přejme si, aby situace již brzy umožnila, aby nás o svých pěveckých schopnostech mohla opět přesvědčit.

Témata: komentář Bára Basiková Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)