Taky nechci nosit hadr na puse, ale...! Laďka Něrgešová poslala Čechům ostrý vzkaz!

Laďka Něrgešová 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. září 2020 10:20

Moderátorka a herečka Laďka Něrgešová se velmi otevřeně vyjádřila k současné koronavirové situaci. I když sama říká, že "hadr" na puse sice nosit nechce, zároveň ale nabádá Čechy, aby dodržovali hygienická opatření!

Laďka Něrgešová se stejně jako řada jejích kolegů vyjádřila k současné koronavirové situaci. „Všimli jste si, jak semafor naší republiky vypadá jako podzimní listí? Víte...myslet si o tom můžeme, co chceme. Nakonec takzvaných odborníků a odpůrců všeho, co je nařízeno, se tu vyrojilo víc jak much. Ale každý ať si zamete před svým prahem. Je tu zkrátka něco, co řeší celý svět. My nejsme výjimka,“ píše na svém instagramu.

Na rozdíl od mnohých ale s hygienickými opatřeními problém nemá. „A i v chřipkové epidemii by se měla dodržovat jistá pravidla. My je dodržovat budeme. Bez strachu. Bez 'blbých' nálad. Bez keců o ovcích a bez hoaxů. Sorry jako. Chránit ostatní a být ohleduplný není postoj slabocha, ale chování dospělého člověka, který respektuje společnost, ve které žije,“ vzkazuje těm, podle kterých je rouška symbolem nesvobody.

I o rozhodnutích politiků mluví spíše smířlivě. „Nesvalujme vinu na vládu. Tohle je boj každého z nás. A svoboda jednoho začíná tam, kde končí svoboda druhého. Taky nechci mít pořád na puse hadr! Taky se mi to všechno nelíbí! Ale odmítám postoj: nechci být omezovaná, a je mi jedno, jak to celé dopadne,“ popisuje svůj pohled na svět Něrgešová.

Sama si prý dobře uvědomuje, že podobné rozdělení společnosti není jenom u nás, ale i po celém světě. „Tak to zkrátka pojďme vzít, jak to je. Ok. Každý na to máme svůj názor, ale mytí rukou - roušky v prostorách, kde se střídají různí lidé....virová hygiena a mírný střeh (nemyslím strach!) nás snad na pár týdnů ještě nezabijou. Ne? Pozitivní mysl. Humor. Hygiena. Dobrá strava a respektování ostatních. A to by bylo....aby nebylo....“ dodává moderátorka.

Témata: Laďka Něrgešová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Koronavirus