Vulgární Bára Basiková: Kvůli slovům o koronaviru čelí drsné kritice!

Bára Basiková v Show Jana Krause

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. září 2020 12:32 | Aktualizováno: 19. září 2020 20:33

Zpěvačka Bára Basiková pobouřila řadu Čechů. Na sociálních sítích zveřejnila příspěvek o koronaviru, který vyvolal obři vášně. Basiková podle řady Čechů zlehčuje vážnost situace a dokonce prý může mít brzy na rukou krev!

Bára Basiková, která patří mezi hvězdy nejnovější řady, se na sociálních sítích velmi obšírně vyjádřila k problematice koronaviru. „Omlouvám se, ale hned v úvodu budu sprostá. Musím být sprostá. To už jinak nejde!!! Budu sprostá a hotovo. At' už jdou všichni, co otravujou s koronavirem a šílenýma zprávama o něm, do prdele!!! At' už držej hubu a neotravujou nás všema katastrofickýma kecama, at'už nás přestanou děsit, ničit, připravovat o zdravej rozum a o práci! Do p*dele, do p*dele do p*dele!!!“ nebere si servítky zpěvačka.

Jak sama přiznává, současnou situaci prostě nechápe. „Máme se všichni zhroutit??? Proč??? O víkendu jsem přečetla pár rozhovorů s chytrými lidmi, většinou lékaři, také s hygienikem a imunologem, viděla jsem na netu rozhovor s velmi povolaným člověkem. Proč říkají úplně něco jinýho než to, co nám vnucují politici a ostatní panáci v televizi??? Co to má znamenat? Je to spiknutí? Proč se máme bát? Do p*dele!“ kroutí hlavou Basiková.

Ve svém facebookovém příspěvku také píše, že povolaní lidé tvrdí, že koronavirus není nebezpečný víc než silná chřipka, infekce nebo jiná viróza. „Zdravý člověk ve středním věku nemá při nakažení vážnější problém. Nemoc proběhne a zase zmizí. Samozřejmě ti, kteří již nějakou nemoc mají, nebo jsou již ve vyšším věku, se musejí chránit stejně tak, jako když bývají na podzim chřipkové epidemie. A to je celý,“ tvrdí hvězda Tváře.

Poukazuje také na to, že denně umírá na leukémii, rakovinu, plicní choroby a stovky dalších nemocí mnohem více lidí. „Ale nikdo nás tím nestraší! Nikdo z infekčních oddělení našich nemocnic neběhá do televize a nenahlašuje varovná čísla právě zemřelých obětí. Nikdo nás neinformuje, kolik pacientů denně zemře na onkologii, kardiologii nebo oddělení respiračních chorob. Proč by to dělal? Abychom se báli??? Ale nemoce a smrt jsou součásti našeho života, do prdele! Byly, jsou a budou, a my to nezměníme,“ varuje.

I když mrtvých pacientů s kovidem přibývá, podle ní to není žádné drama. „A že v Čechách zemřelo dvě stě lidí na koronavir, když nás je tady deset milionů? To je nějaká hrozba, nějaká katastrofa? Můj kamarád měl kovid minulý týden, dva dny teplota a kašel, a to bylo všechno. Takže o co tady jde?“ ptá se Basiková. Podobně jako ona se před pár dny vyjádřila na příklad Lucie Bílá. Podle ní je kovid jen „blbá chřipka“.

Basiková se ve svém vyjádření obrací také na politiky. „Chci vám, vážená vládo, vzkázat, že to, co jste dopustili na jaře, se podobá zločinu. Připravili jste statisíce lidí o práci, peníze, existenci a živobytí, vyvolali jste v lidech nesmyslnou paniku a strach, zničili jste zavedené systémy a procesy, a vzali jste lidem ideály a klid. Vaše směšné finanční podpory a almužny nikomu nepomohly, protože nemohou pokrýt všechny výdaje a ztráty, jen jste tím dostali stát do dluhu a nastolili jste hospodářskou krizi, ze které se jen tak nedostaneme, a jenom to odnesou naše budoucí generace,“ zlobí se zpěvačka.

Zajímá ji také, proč se Česko se ke kovidové situaci nepostavilo stejně jako Švédsko. „V televizi, kde natáčím, nám dělají testy každý týden a už nás to všechny strašně štve, a já si tajně přeju, abych už ten kovid taky chytla a už to měla za sebou. Já chci kovid!!!“ dodává Basiková.

I když ji řada jejich fanoušků podpořila, přesto se našli tací, kteří jí její přístup vytýkají. „Lidi jako jste Vy, paní Basiková, budou mít brzy na rukách krev,“ píše jeden z rozhořčených Čechů. „Můžete mi říct, který že odborník vám řekl, že je to stejné jako chřipka??? Je to nesmysl a nebezpečné zlehčování. Pominu, že jste sprostá jako dlaždič, chápu, taky bych byla nasraná, kdybych nemohla dělat svoji práci, kterou mám ráda. ale vy a vám podobní, včetně těch lékařů, kterým nasloucháte, můžete za to, že jsme na tom nejhůř v Evropě. Nemocnice se plní a vy neumíte akorát počítat,“ kroutí hlavou další diskutující.

„Ach jo... prosím dojděte si na Bulovku, do Brna, kde mají plno a museli přidat další lůžka, do Uherského Hradiště, Karlových varů - kde již nemocnice těžko stíhají a přihlašte se tam jako dobrovolnice a pomozte tam bez pomůcek lékařům, kteří padají na pusu, kvůli naivním hloupým řečem, jako vedete vy..... Také je možné, že už jste to měla a bohužel vám to zasáhlo CNS a toto je výsledek. Moc smutné,“ vzkázala Báře Basikové další pisatelka.

„Paní Basiková, upřímně vám za tento mentální průjem přeji, abyste neměla výrazné obtíže, kdybyste se nakazila, jak si tak výrazně přejete...i když třeba by se Vám rozsvítilo a přestala byste těmito ne-argumenty ovlivňovat poměrně značný počet lidí, kteří Vás zjevně vnímají jako relevantní osobu povolanou vyjadřovat se k pandemii...“ napsal zpěvačce pan Jan,

Témata: Bára Basiková Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)