Roušky pro seniory jsou některým proti srsti! Vládní respirátor nechceme, vzkazují!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. září 2020 10:01

Vláda včera rozhodla o tom, že seniorům doručí roušky a respirátory, což se však spoustě lidí úplně nelíbí. Někteří dokonce na sociálních sítích říkají, že si ochranné pomůcky od pošťáků nepřevezmou.

Vláda si během koronavirové epidemie, která odstartovala v březnu a nyní opět nabírá na síle, snaží všímat seniorů. Nedávno jim přislíbila pětitisícový příspěvek k důchodům, který mají obdržet v prosinci. Ve středu přišlo další velké oznámení.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na sociální síti Twitter informoval, že vláda na mimořádném zasedání rozhodla o tom, že všichni občané starší 60 let dostanou od státu jeden respirátor a pět roušek. Dodat jim je má do schránek Česká pošta.

Policejní sklad v Opočínku právě teď: @PolicieCZ a @hasici_cr vyskladňují roušky a respirátory pro seniory. @Ceska_posta_sp je v následujících dnech rozešle příjemcům. Díky policistům a hasičům za bleskovou reakci! pic.twitter.com/BcgvuPuOQO

— Jan Hamáček (@jhamacek) September 10, 2020

„Premiére Babiši, ministře Hamáčku, nechci vaše roušky, mám svých dost! Bylo mi už 60 let a podle nového rozhodnutí mi prý vláda pošle respirátor a 5 roušek. Na rozdíl od vlády jsem se choval zodpovědně, roušek mám dost. Nechci ty její! Dejte je do škol, nemocnic či do obchodů,“ vzkázal třeba senátor Lumír Aschenbrenner (ODS).

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) zase poukázal na problematický prvek daru seniorům. „Respirátor FFP2 má účinnost kolem 6 hodin. V praxi to zřejmě znamená, že vláda chce rozesíláním pomůcek poštou ochránit seniory na cestě z pošty domů… pak je nutné ho vyhodit,“ napsal na twitteru.

Témata: Zdravotnické roušky důchodci Vláda ČR Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/